Aston Martin Vantage wordt Porsche-killer (2017)

astonmartin-vantage-2017_8

Aston Martin onthulde vandaag de nieuwe Vantage, eentje die de eerdere generatie opvolgt na 12(!) jaar dienst. Daar mag dan al wel wat aan gewijzigd zijn.

Ondergetekende heeft het normaal niet voor "...-killer" benamingen, al was dat het eerste waar ik aan dacht toen ik de achterzijde van deze nieuwe Vantage te zien kreeg. De vorm en positie van de achterlichten op z'n billen doen me onwillekeurig aan die vreemde Duitser met drie cijfers denken.

Maar Aston Martin ging voor de ontwikkeling ten rade bij andere Duitsers, met drie letters in de naam. AMG nam deel aan het ontwerp van de wagen en dat zou je moeten voelen. Niet in de laatste plaats aan de motor, waar Aston Martin de Duitse 4.0 V8 biturbo onder de kap lepelde. Die ken je al uit de DB11 en die mag nu ook in het nieuwe instapmodel het mooie weer gaan maken. 510 pk en 685 Nm aan koppel zijn zijn deel. Hij wordt geleverd met automaat en achterwielaandrijving, een manuele versnellingsbak staat nog in de coulissen, al is het nog niet helemaal zeker dat die er nog komt.

Met dat vermogen jaag je de Vantage in slechts 3,6 seconden van 0 naar 100 km/u. Bij 314 km/u houdt de naald het voor bekeken. Aston Martin geeft de Vantage een elektronisch gestuurd sperdifferentieel, da's een primeur voor een Aston.

Over de algemene looks van de Aston Martin Vantage mag je je mening in de comments delen. Bruut is hij alvast, al lijkt het alsof hij een stukje bumper mist vooraan. Achteraan ziet het geheel er zuiverder uit, terwijl de flanken bolle lijnen vertonen die we wel kunnen smaken.

Belgische prijzen hebben we voorlopig nog niet, in Duitsland zou je het sleuteltje krijgen als je 154.000 euro overschrijft naar de Britten. Leveringen beginnen in de lente van 2018.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Kriss 15:59
afbeelding van Kriss

Voorkant te veel mazda mx4 en de achterkant te veel Jaguar F-type.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws