Keuze van de Redactie: De drie auto’s die ertoe doen volgens Sven Geiregat (2021)

Ieder jaar wordt het automobiele landschap verrijkt met de komst van talrijke nieuwe modellen; het ene al impactvoller dan het andere. Daarom bekijkt de Autofans-redactie de stand van zaken in het jaar 2021: welke drie auto’s die er écht toe doen vinden we vandaag de dag op de markt?

Aan de vooravond van 2022 blikt de Autofans-redactie terug, niet alleen op een bewogen jaar maar op een steeds evoluerende automarkt. Ieder jaar overspoelen fabrikanten de sector namelijk met nieuwe modellen die elk op hun beurt beter beloven te zijn dan hun voorgangers. Dan rijst bij ons de vraag: als er maar drie auto’s op onze aardbol mochten rondrijden, welke zouden dat dan moeten zijn? Vandaag laat rijtestcoördinator Sven Geiregat zijn ervaring spreken.

Ford Fiesta ST

Ford Fiesta ST 2021

Het is een beetje valsspelen, want vanwege de pas uitgevoerde facelift is de Fiesta ST even uit het gamma verdwenen. Ik zet hem er toch bij, want natuurlijk komt de strakst sturende aller hatchbacks wel weer terug. Voor mij is dit nog steeds de perfecte auto: snedig en veel vermogen maar toch niet exuberant veel power die je toch niet op de weg kwijt kan. En toch heb je meer praktisch nut dan in pakweg de Mazda MX-5 uit de lijstjes van de collega's. De Fiesta-snuit van na de facelift doet hem wel wat minder goed, vind ik persoonlijk.

Porsche Macan

porsche macan gts 2021

Iets elektrisch mag er ook bij, zeiden ze. Wel, de Macan is vooralsnog niet als elektrische auto te verkrijgen. Hij doet qua rijervaring wel wat de Fiesta ST doet, al is de materiaalkeuze dan van een veel hoger niveau. Het is momenteel ook één van de twee enige SUV's - of crossovers, zoals je wil - die ik zou overwegen, al hangt er natuurlijk wel een prijskaartje aan. Hij zit intussen al aan zijn tweede facelift maar wat mij betreft kunnen de looks er nog een tijdje tegen. Is het je trouwens al opgevallen dat de Ford Puma wat van zijn looks weg heeft? Laat dat nu de andere crossover zijn die ik niet verafschuw, in ST-versie graag.

Peugeot e-208

Peugeot e-208

En toch zit er iets elektrisch in de lijst. Hij was vorig jaar mijn keuze voor onze Autofans auto van het jaar in 2020 en deze Peugeot e-208 blijft standhouden. Een compacte auto met een degelijke afwerking en hij ziet er niet uit alsof hij van een andere planeet komt omdat hij elektrisch is. Integendeel, je onderscheidt hem alleen vanwege zijn expliciete kleurstelling - geel!, of blauw! - van de grijze auto's in de straat. Kleur mag er zijn.

LEES OOK DE LIJSTJES VAN DE COLLEGA'S:

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws