Autonieuws: Officieel

Fisker heeft al een half jaar geen Karma meer gebouwd

Het gaat niet goed met Fisker. Wegens een failliet van een toeleverancier worden er geen batterijen meer geleverd voor de [Karma](https://autofans.be/rijtesten/coupe/7143-rijtest-fisker-karma). Het is zo erg gesteld dat ze al zes maanden geen Karma meer hebben geproduceerd.

Hoewel het Amerikaanse bedrijf Fisker een goede start nam met hun revolutionaire Fisker Karma, zitten ze al langer in slechte papieren.

Omdat het toeleveringsbedrijf A123 failliet is, krijgt Fisker geen batterijen meer toegeleverd. En omdat die batterijen de energiebron zijn van de wagen spreekt het voor zich dat er geen enkele wagen meer geproduceerd wordt.

Eerder werd ook al de ontwikkeling van de Fisker Atlantic stopgezet. Het Amerikaanse departement van energie blokkeerde de lening van 529 miljoen Dollar waardoor de ontwikkeling van de Atlantic op een laag pitje staat. In het beste geval (lees: indien Fisker niet failliet gaat) zal hij eind 2014 begin 2015 van de band rollen.

Momenteel is Fisker naarstig op zoek naar sponsoring en partnerschap in China, het land dat momenteel in de auto-industrie hot is omtrent groene wagens. Er waren al gesprekken met de leverancier van Fiskers in China (China Grand Automotive Services Co.) en de Wanxiang Group (de nieuwe eigenaar van A123, de producent van de batterijen voor de Karma).

Er rijden, sinds de productie gestart is laat 2011, ongeveer 2000 Karmas rond op de, iets groenere, aardbol.

Reactie toevoegen

Je moet ingelogd zijn om reactie te plaatsen.

Inloggen