Saab 9-3 krijgt een tweede leven

Saab 9-3 ePower

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) meldt dat de productie van de Saab 9-3 dit jaar nog terug van start gaat.

De Saab 9-3 zal in China worden gebouwd en niet in Trollhattan Zweden. De naam "Saab" blijft behouden, het logo echter niet. Ook is er sprake van de ePower versie (hybride wagen) die bij het vorige Saab nooit het daglicht heeft gezien.

China is serieus geïnteresseerd in in elektrische wagens maar heeft momenteel de infrastructuur niet. Daarom werkt China samen met buitenlandse bedrijven en investeerders. De elektrische Saab 9-3 zal je dit jaar nog niet moeten verwachten. Eerder volgend jaar (2014).

Saab werd vorig jaar opgekocht door National Electric Vehicle Sweden (NEVS). Dit is een Chinees-Japans Consortium met als hoofddoel het maken van elektrische wagens. Ze beschikken enkel over de rechten van de Saab 9-3. De 9-5, de 9-4X en Saab Automobile Parts zijn niet in hun bezit. NEVS nam een schuld van 1,9 miljard Dollar over van Saab.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Yvesw 11:38
afbeelding van Yvesw

Ik ben benieuwd wat ze er van gaan bricoleren! Het gaat raar zijn om een merk als Saab te zien dat zich toespitst op elektrische wagens, maar net zoals ze destijds de TurboTurbo populair maakten, kunnen ze nu elektrische wagens populair maken (met Turbo misschien?).

Ook benieuwd wat voor logo ze nu gaan gebruiken. Al blijft volgens mij de Griffioen behouden. Dat schepsel is niet gepatenteerd want zowel Scania, Vauxhall, Gumpert en een hoop andere kleintjes gebruikt dit mythisch wezen... Misschien een Griffioen op een bedje van groene blaadjes? ;-)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws