Nieuwe Saab-eigenaar mag huidig logo niet gebruiken

Een streep door de rekening van de nieuwe eigenaar van Saab, men mag het logo niet gebruiken. Daarmee wordt een deel van de naambekendheid teniet gedaan. Scania gaat er niet akkoord mee dat het logo met de griffioen op een blauwe achtergrond wordt gebruikt door de Chinese eigenaar. De auto's delen de Zweedse genen niet meer. "Scania doesn't want to allow the buyer to use the griffon symbol which is intimately tied to Scania," zegt woordvoerder Hans Aake Danielson "Scania has used this logo since 1911 ... and we don't want our symbol in a manner that could damage our brand."

Tot 1995 hadden beide merken een samenwerking lopen.

Nieuwe Saab-eigenaar mag huidig logo niet gebruiken

Bron: The Local

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Yvesw 18:14
afbeelding van Yvesw

Ik heb nog wel een <a href="http://i.imgur.com/hcOUg.jpg">logo</a> liggen voor Saab. Ik heb het blauw bewaard en ben trouw gebleven aan de geschiedenis van Saab. Hier kan Scania toch geen bezwaar tegen hebben?
Als iemand bij de Chinese overnemers dit leest, altijd welkom om me te contacteren ;)

BePa 23:21
afbeelding van BePa

@ Yvesw: Ik vroeg me werkelijk af waar je logo vandaan kwam. Tot ik GM tegenkwam...
Tegelijk verwijst het zo ook naar het oude SAAB-logo: blauw vierkant met afgeronde hoeken waarin het woord SAAB en daar het vliegtuigje onder (dat hier een streep wordt). Mooie synthese van de geschiedenis !!

Yvesw 00:37
afbeelding van Yvesw

BePa: Daar ga ik helemaal akkoord mee! En het beste van heel dit verhaal... Het is van hun voor de luttele prijs van één miljoen euro! Toch een gebruikelijk tarief tegenwoordig... Ik vind het zelfs een koopje! ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws