Spyker komt met 911 rivaal

Spyker 911 killer

In een interview met De Telegraaf onthulde Victor Muller, CEO en flamboyante eigenaar van Nederlandse Sportwagenbouwer Spyker, tussen de lijnen door dat ze een gloednieuw model zullen meenemen naar Genève. Deze wagen zou het moeten opnemen tegen de Porsche 911.

In een interview met De Telegraaf zei CEO Muller de volgende woorden over de nieuwe Spyker:
"Ik zeg niets, anders dan dat het je zal verrassen. Kom maar naar onze persconferentie."

De nieuwe sportwagen zal kleiner en goedkoper zijn dan de huidige modellen die Spyker levert. Motorisch bestaat er nog veel twijfel. Momenteel gebruikt Spyker, een van Audi afkomstige, 4,2l V8 die er 405pk uitperst. Spyker is echter al langer op zoek naar een krachtigere motor.

Zo testen ze al eerder een 560pk sterke 6.2l V8 van Cadillac origine maar wegens ruzie, meningsverschillen en rechtszaken (lees: Welles/ nietes en het Saab avontuur) met GM is deze motor geschrapt. Voor de Spyker 911 zouden ze echter nog gebruik kunnen maken van de Audi motor. Een instapper Porsche 911 heeft toch maar 350pk.

De productie van hun supercar, de C8 Aileron, is trouwens nog altijd niet terug van start gegaan. Door het failliet van een Engelse toeleverancier (carrosseriebouwer) vorig jaar moest Spyker heel de productielijn naar de thuisbasis in Zeewolde verplaatsen. De D8 Peking-to-Paris zou ook nieuw leven worden ingeblazen.

Spyker is duidelijk van plan om aan imagebuilding te doen. Nu Saab eindelijk dood is (of toch niet?) kan - ex-Saab CEO en fulltime Spyker CEO - Victor Muller zich weer toespitsen op zijn leuze "nulla tenaci invia est via" ofte "voor volhouders is geen weg onbegaanbaar". Al lijkt het vooral belangrijk om eindelijk nog eens wagens te produceren die die onbegaanbare wegen kunnen berijden.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws