Ode aan de Renault 5 Turbo: Renault Twin'Run

Renault Twin'Run

Renault neemt leuk speelgoed mee naar het F1-circus dit weekend in Monaco. of klinkt 320 pk en een gewicht van 950 kg niet goed in de oren?

Renault zelf noemt de Twint'Run een ode aan de 5 Turbo en Clio V6 van weleer. Wanneer je het beste van die beide wagens mixt - lage gewicht van de 5 Turbo en de V6 van de Clio - kom je tot een geheel nieuwe klasse in de autowereld. Welkom Super Mini Hot Hatch.

Twingo met achterwielaandrijving

De Twin'Run moet een voorbode zijn voor hoe de nieuwe Twingo er zal uit zien. Wij zagen er al ééntje zwaar gemodificeerd rijden op de Lommel Proving Ground - waar we uiteraard geen foto's van mochten nemen. Door de samenwerking met Smart staan er enkele leuke dingen in het verschiet voor de nieuwe Twingo. Een lay-out met een motor achteraan en achterwielaandrijving is daar maar één van.

Renault Twin'Run

Waanzinnige go-kart

Zo'n extreme variant als de Twin'Run zullen we echter nooit krijgen. Onder de body vinden we een buizenframe waarin ze ook nog eens een 3.5 V6 tussen wisten te proppen achteraan. Deze - uit de Megane Trophy afkomstige - V6 levert een lekkere 320 pk en 389 Nm koppel. Die kracht wordt via een limited-slipdifferentieel naar de achterwielen geduwd. Hierdoor katapulteert de 950 kg wegende stadskar in 4.5 seconden naar de honderd. Niet extreem snel, maar het lage gewicht op de achteras - en bij uitbreiding heel de wagen - zal voor tractieproblemen zorgen bij hevig accelereren. Bij 250 km/u houdt de pret op.

Renault Twin'Run

EXTRA: De Twin'Run volgens Renault:

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Dequal 14:33
afbeelding van Dequal

Knap karretje!

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws