Officieel: Opel Insignia OPC (2013)

Officieel-Opel-Insignia-OPC-2013

Eerder gespot zonder camouflage, vandaag officieel voorgesteld. Opel is klaar met haar Insignia OPC. Een eerste kennismaking volgt in Frankfurt.

De Insignia is voorlopig de topper van het Opel-gamma. Een succesnummer dat vraagt voor een variant met meer vermogen, de OPC-badge moet die verwachtingen inlossen. De OPC-kuur blijft doorheen de generatie best herkenbaar. De trapeziumvormige uitlaten achteraan en sabeltandluchthappers vooraan doen de Insignia er een pak stoerder uitzien.

De Insignia OPC krijgt ook in faceliftversie 325 pk onder de kap met een maximumkoppel van 435 Nm, dat zijn de beste prestatiecijfers ooit in een Opel. De OPC kan dankzij de elektronische vierwielaandrijving een snelle sprint naar 100 km/u inzetten, zes seconden doe je er over. De Tourer doet er 6,3 seconden over. Die vierwielaandrijving heeft geen vaste verdeling en past zich voortdurend aan, van 0 tot 100 procent op de voor- of achterwielen.

Officieel: Opel Insignia OPC 2013

Het blok wordt gekoppeld aan een handgeschakelde zestraps. De topsnelheid bedraagt 250 km/u, wie het OPC Unlimited Pack aanvinkt op de optielijst trekt door tot 270 km/u. Brembo-remschijven moet het gevaarte veilig tot stilstand brengen.

Binnenin hoopt Opel haar bestuurders de motorsportsfeer mee te geven. Recaro-sportzetels, OPC-versnellingspook en een met badges overspoeld instrumentenpaneel moeten die beleving alleen maar versterken. Optioneel kan er gekozen worden voor een 8 inch-scherm dat de olietemperatuur, accuspanning, G-krachten en dergelijke weergeeft.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Carlos 16:46
afbeelding van Carlos

Top! Ik vond de vorige al leuk rijden. Komt er geen automaat? Niet dat ik deze verkies. In het huidige model was deze toch niet om van weg te dromen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws