Infiniti Q30 Concept: voor wie genoeg heeft van de VW Golf

Infiniti-Q30-Concept

Met de Q30 hoopt Infiniti eindelijk potten te kunnen breken in ons Belgenland. De kleinste van Nissans luxemerk moet het gaan opnemen tegen de gevestigde waarden in het C-segment.

Pure kwaliteit, zo lijkt Infiniti hun compacte wagen samen te vatten die zich richt op het topsegment van de compacte wagens. Wij zien vooral een geinige C-segmenter met enkele knappe details.

Vloeiende lijnen

Laten we de kleur even buiten beschouwing - en uit de optielijst graag -, dan lijkt de Q30 een zeer vlot gelijnde wagen te worden. Een voorkant die kenmerken leent van de pas gelanceerd Q50 wordt afgelost door een vloeiende zijkant. Die zijkant houdt nog het best het midden tussen Mazda's Kodo design en de nieuwe Mercedes A-klasse. Achteraan zien we, tja, niets. Infiniti houdt de derrière nog geheim tot het salon van Frankfurt (lees: enkele dagen voordien zal die wel lekken).

Infiniti-Q30-Concept

Sebastian Vettel zou er in rondrijden

De Q30 wordt de eerst Infinti die vanaf de start is gebouwd met de volledige samenwerking van hun Director of Performance. Een man die door het leven gaat met de naam Sebastian Vettel en ook iets in de F1-wereld doet. Dit zou moeten zorgen voor een heerlijk sturende hatchback/ coupé/ crossover - zoals Infiniti de wagen zelf bestempeld.

Infiniti-Q30-Concept

Underdog

Motorisch is er nog niets geweten al zal het daar zijn waar Infiniti vooral indruk moet maken. Want vloeiende lijnen of niet, Belgische klanten (en bij uitbreiding half Europa) willen een kleine diesel die de wagen net in beweging krijgt. Momenteel is de kleinste diesel in een Infiniti een 3.0 V6 diesel. Niet meteen een motor waar de leasewereld het warm van krijgt.

Of de Q30 de wagen zal zijn die het merk een sterke voet op Belgische bodem kan geven zal de toekomst moeten uitwijzen. De concurrentie in het uptown C-segment is moordend met de Mercedes A-klasse, BMW 1-reeks, Audi A3, VW Golf, Citroën DS4 en Alfa Romeo Giulietta.

Op het autosalon van Frankfurt zullen we meer details kunnen geven over Infiniti's kleinste.

Infiniti-Q30-Concept

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Styrolution 11:11
afbeelding van Styrolution

Dit lijkt wel heeel hard op Mazda's design stijl he... beetje een gemiste kans

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws