Chinese Qoros 3 krijgt 5 NCAP sterren

qoros 3 sedan

Het Chinese Qoros pakt met zijn 3 Sedan de volle vijf sterren in de Euro NCAP crashtests. Daarmee is het de eerste Chinese auto met 5 sterren en voorlopig de veiligste auto van 2013.

Dat Chinese auto's een belabberde reputatie hebben inzake veiligheid is niet onterecht, maar laat ons niet alle wagens over dezelfde kam scheren. Qoros is het eerste Chinese merk dat menig Europees autojournalist kon overtuigen tijdens zijn Europese première in Genève. Qoros kan na vandaag zelfs uitpakken met 5 sterren op de Euro NCAP crashtests. Het wordt zelfs nog beter. Euro NCAP zegt dat deze 3 Sedan van het Chinese Qoros de veiligste auto is die ze in 2013 al testten.

qoros 3 sedan

Qoros ziet de vijf sterren als een bevestiging voor het harde werk inzake veiligheid. Volker Steinwascher, vicevoorzitter van Qoros, vertelt: “Veiligheid was bij de ontwikkeling van onze auto's van meet af aan één van de belangrijkste punten. Het laat zien dat onze klanten ons dierbaar zijn en het zegt veel over de technische kant van de auto. We verwachtten al dat de auto goed zou scoren bij de Euro NCAP test en zijn dan ook erg blij met de vijf sterren. Het engineering team van Qoros heeft bijzonder veel tijd en energie gestopt in de ontwikkeling van één van de veiligste auto's die ooit door Euro NCAP werden beoordeeld.”

Daarnaast kreeg ook de Kia Carens vijf sterren.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws