Officieel: Lexus RC

Lexus-RC

Nee, je kijkt hier niet naar een conceptwagen. Wel naar de nieuwe coupe van Lexus. Qua design ziet het er alleszins waanzinnig uit.

Hij neemt wat lijnen over van de LF-CC concept (de wagen die als basis diende voor de nieuwe IS), maar krijgt toch een compleet eigen smoelwerk. Zeggen dat de de RC dus gewoonweg een coupevariant is van de IS zou wat kort door de bocht zijn.

Dynamische toekomst

Vooraan zien we de grootste grille ooit op een Lexus en het typische hoekige design. Onder de koplampen zien we de typische - sommigen noemen het de "Nike"-strepen - LED-dagrijverlichting terug. In profiel zien we grotendeels de lijn van de LF-CC concept. Achteraan krijgen we een mix tussen de LFA, nieuw IS en een sculptuur uit een toekomstig dynamisch tijdperk.

Lexus-RC

Einde van de Lexus-muis

Het interieur wordt zo goed als één op één overgenomen van de Lexus IS. En dat is zeker niets om voor te schamen. Wat wel opvalt is dat de typische Lexus-muis (eigenaars zullen het wel herkennen) verdwijnt. In de plaats komt er een trackpad om de GPS te bedienen. Die "muis" was dan ook de achilleshiel van heel het multimediasysteem van Lexus. Blij dat ze hier van zijn afgestapt.

Lexus-RC

RC 300h & RC F

Motorisch krijgt de RC zowel een 3.5 V6 benzine en een 2.5 benzine met elektromotor. Waarschijnlijk zullen we in ons Belgenland die V6 (RC 350) nooit te zien krijgen, Lexus is namelijk op en top hybride in België. Die hybride, de RC 300h, zal waarschijnlijk zo'n 220 pk op de achterwielen achterlaten en een verbruik van 5 à 6 liter kunnen optekenen.

De RC 350 en 300h zullen voorgesteld worden op het autosalon van Tokio. De RC F, met vijfliter V8 en 450 pk, zal waarschijnlijk zijn première krijgen volgend jaar in Detroit.

Lexus-RC

Wat vinden jullie hier van? Een gevaarlijke concurrent voor de BMW 4-reeks?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Carlos 11:00
afbeelding van Carlos

Check!! Waar moet ik tekenen ^^
De IS vind ik al TOP. Een afgeleide daarvan kan niet slecht zijn ^^

kurt1 11:53
afbeelding van kurt1

Qua design valt het wel mee. Jammer van de oubollige velgen waar Lexus maar steeds mee blijft afkomen.

Techno Patat 14:15
afbeelding van Techno Patat

Valt heel goed mee! Ik had iets veel raarder verwacht, maar dit is echt heel knap! Jammer van de 'maar' 200pk! De volgende stap is dan 450pk, wat direct heel veel is!

Wim 10:37
afbeelding van Wim

heel knap, blij dat ze de muis gaan vervangen :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws