Bedrijf achter Saab kijkt tegen faillissement aan

saab-93-nevs_02

Het is de Zweden noch de Chinezen gegund. Het bedrijf uit Hong Kong dat het failliete Saab vorig jaar opkocht, kijkt nu zelf tegen het faillissement aan.

De schitterende geschiedenis van Saab wordt de laatste jaren onteerd met een negatieve teneur. Vorig jaar werden de Zweden, toen in handen van Viktor Muller, failliet verklaard. Wat er nog van overschoot werd door het National Electric Vehicle of Sweden (NEVS) opgekocht, achter die organisatie zit een bedrijf uit Hong Kong.

Maar ook het NEVS heeft moeilijkheden om Saab terug op de rails te zetten, in die mate zelfs dat het op zoek zou zijn naar een partner. Zo werd onlangs bekend gemaakt dat het wou investeren in een nieuw platform, maar dat de investeerders hun beloften niet nakwamen.

Het bedrijf heeft ook moeilijkheden met het betalen van haar facturen, voor 1 leverancier is de emmer inmiddels overgelopen, hij stapte naar het gerecht met de vraag om NEVS failliet te laten verklaren. De leverancier in kwestie is LaboTest AB, een bedrijf dat testapparatuur levert. Ze wachten al een tijdje op een openstaande factuur van 16.300 euro die maar niet betaald wordt.

Het gerechtshof liet alvast weten dat de zaak op 8 september voor komt. Dan zal er beslist worden hoe het verder moet.

Update 13 augustus 15u30

NEVS heeft zonet gereageerd via een persbericht. Daarin zegt het niet failliet te zijn. Ze heeft op dit moment wel te weinig cash om alle schulden te betalen, maar op de balans heeft het nog steeds meer actief dan passief. Nevs kan wel nog niet zeggen wanneer de leveranciers betaald kunnen worden.

LaboTest AB, de leverancier die naar de rechtbank stapte om het faillissement aan te vragen, zal die aanvraag terugtrekken.

Auteur: Auteur: Pieter A.
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws