Volkswagen Cross Coupe GTE: nog steeds een concept

volkswagen-cross-coupe-gte-concept_01

Met de Cross Coupé GTE toont Volkswagen op het autosalon van Detroit een strakgelijnde SUV met 360 pk onder de kap. Hoewel het een concept is, kan je hem stiekem zien als een Mercedes GLE Coupe-concurrent.

Het merendeel van onze Amerikaanse collega's gingen er van uit dat VW op het autosalon van Detroit deze week eindelijk een productieversie van hun zevenzitter gingen voorstellen. Niets is echter minder waar, want VW zet - zoals voorgaande drie jaren - weer een concept ervan in de spotlight. Die werd visueel opgefrist, biedt nu maar plaats aan vijf inzittenden en valt dan weer op door de GTE-aandrijving.

volkswagen-cross-coupe-gte-concept_01

Amerikaans bemeten

Omdat het vooral een wagen is voor de Amerikaanse markt, is de motor er ook naar voorzien. Een 3.6-liter V6 FSI met 280 pk wordt bijgestaan door een elektromotor waardoor het totaal op 360 pk en 379 Nm aan koppel komt te liggen. Kracht die naar de vier wielen wordt gestuurd. Een sprintje naar de honderd behaal je daarmee in 6 seconden en de topsnelheid ligt op 209 km/u. O ja, de Cross Coupe GTE is trouwens een plug-inhybrid. Steek je hem dus 's avonds in de stekker, dan kan je 's ochtends 32 kilometer puur op elektriciteit rondtoeren. Het verbruik ligt op zo'n 4 liter.

volkswagen-cross-coupe-gte-concept_01

Recht naar Chattanooga

Met de Cross Coupe GTE zet Volkswagen voor de laatste keer een teaser naar, dat hebben ze zelf gezegd. Tegen het einde van 2016 zal er in de Chattanooga fabriek in Tennessee het productiemodel van de band rollen. Met zeven zitplaatsen en een sensibel prijskaartje om andere Amerikaanse giganten aan te vallen. Of 'ie überhaupt naar België komt vragen we op ons eigen autosalon wel eens na. Al verwachten we een njet.

volkswagen-cross-coupe-gte-concept_01
Tijdstip: 10:18
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Timo 12:16
afbeelding van Timo

Wat een heerlijke auto!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws