Volkswagen heeft zinnen gezet op nieuwe crossover en BMW 5 Reeks-concurrent

vw-cross-coupe

Volkswagen zal de komende jaren nog enkele nieuwe modellen naar ons hoofd smijten. Eén daarvan is een crossover, de andere moet eindelijk het gat vullen tussen de Passat en de Phaeton. Een soort van BMW 5 Reeks en Mercedes E-Klasse rivaal dus.

Vandaag de dag heeft Volkswagen eigenlijk geen afgeleide van de Audi A6. Groei je dus uit de Passat, dan moet je de oversteek maken naar het merk met vier ringen, of naar de Phaeton die dan weer een stuk groter is. Nu, de reden daarachter is simpel. Moet je evenveel geld laten vallen voor een Audi of een Volkswagen, dan gaat het merendeel voor de Audi. Met de opkomende markten zoals China ziet Volkswagen echter de tijd rijp om ook in het E-segment te gaan meespelen. Want Chinezen zijn helemaal gek van VW.

Niets is officieel, maar Volkswagen zou daadwerkelijk bezig zijn met de bouw van zo'n BMW 5 Reeks en Mercedes E-Klasse concurrent.

Mega-crossover

Aan de andere kant van Volkswagen gaan dan weer geruchten op dat ze op de North American International Auto Show begin januari een crossover concept zullen tonen. Nu ja, 'crossover', de wagen zal een vijfzitsvariant zijn van de zevenzitter die op til staat in Amerika. Je kan dus bezwaarlijk spreken van een kleine wagen. Een productiemodel zouden we in 2016, 2017 kunnen verwachten.

De komende weken verwachten we alvast meer informatie in de brievenbus te krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws