Officieel: Porsche Cayenne Turbo S [2015]

porsche-cayenne-turbo-s-2015_01

Er moet altijd één topper zijn bovenaan het gamma. Bij de Cayenne vind je die vanaf nu in de vorm van de Turbo S. Met maar liefst 570 pk en het potentieel om een rondje groene hel te rijden in 7:59. Een stuk sneller dan de Range Rover Sport SVR.

Porsche voorzag de 911 van een nieuwe variant, dus moest ook hun SUViaanse geldkoe, de Cayenne, een nieuwe variant krijgen. Die komt er in de vorm van de Turbo S, tot de komst van een GT3 - denk maar niet dat die komt - de sportiefste Cayenne. Krachtbron van dienst is een 4.8-liter grote V8 met twee turbo's die om weet te gaan met 570 pk en 800 Nm aan koppel. Genoeg om de grote heer in 4,1 seconden naar de honderd te sturen. Niet toevallig één tiende sneller dan de Mercedes GLE 63 Coupe en de BMW X6 M en een stuk sneller dan de Range Rover Sport SVR.

porsche-cayenne-turbo-s-2015_01

Stevig in de uitrusting

Porsche rust de Cayenne Turbo S uit met het Dynamic Chassis Control en Torque Vectoring Plus. Aandrijving gebeurt op de vier wielen dankzij het Traction Manegement-systeem dat onder normale omstandigheden alle kracht naar de achterwielen stuurt. Indien nodig komt er een verdeling tussen voor- en achterwielen. Wielen die trouwens 21-duim groot zijn en een 911 Turbo design krijgen.

porsche-cayenne-turbo-s-2015_01

Verder noteren we standaard LED koplampen, een lederen interieur (het zou er aan moeten ontbreken) en een sportuitlaatsysteem. Prijzen zijn nog niet bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws