Live in Parijs 2014: Range Rover Sport SVR

range-rover-sport-svr-parijs-201_05

De snelste Range Rover ooit, en met een 'Ringtijd van 8:14 ook meteen de snelste productie SUV. Als de 510 pk uit de standaard Range Rover Sport Supercharged net niet genoeg voor jou was, we`ve got the right thing for you.

En met die 'Ringtijd pochen ze graag bij Land Rover, maar hoe zouden we zelf zijn. De SVR komt rechtstreeks uit Jaguar-Land Rover's Special Vehicle Operations, een beetje (maar toch niet helemaal) zoals de Skunk Works van vliegtuigbouwer Lockheed Martin waar in de jaren zestig onder andere de SR-71 uit voortkwam, nog steeds het snelste vliegtuig ooit.

Om de twee-ton wegende blok in amper 4,7 seconden naar 100 te jagen doen ze bij de Tata-dochter graag beroep op hun volledig aluminium 5.0 liter supercharged V8, bekend uit de F-Type R. Met 550 pk en 680 Newtonmeter zijn er niet veel dingen die je niet klaargespeeld krijgt, want ophouden doet het gevaarte ook pas bij 250 km/u.

range rover sport svr parijs 201 05

Niet alleen de motor werd wat gekieteld ten opzichte van de gewone supercharged variant, maar ook de vering en de verhoudingen van de differentiëlen werden aangepast. Meer comfort moet je dus zeker niet verwachten.

range rover sport svr parijs 201 05

De Range Rover Sport SVR komt in 2015 op de markt voor een meerprijs van 15.000 euro tegen over de supercharged. Met zo'n leuke speeltjes uit Engeland zouden we - net zoals de Schotten - voor minder niet afscheuren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws