Officieel: Renault Kadjar (2015)

renault-kadjar-2015_01

Vergeet de Koleos. Met de Kadjar gomt Renault die nogal zoutloze SUV uit de boeken om plaats te maken voor een crossover. Eéntje die zijn DNA leent van de succesvolle Nissan Qashqai en er een Frans sausje over giet.

Enkele uren terug kregen we nog een gelekt plaatje te zien, nu hebben we alle info. Met de Kadjar betreedt Renault het felbevochten segment van de C-segment Crossovers. Klinkt als Chinees? Wel, laten we het verduidelijken met enkele van zijn concurrenten: Nissan Qashqai, Kia Sportage en Hyundai ix35. Inderdaad, geen lichtgewichten, al hebben ze bij Renault een troef achter de hand.

Franse Qashqai

Eigenlijk kunnen we beter zeggen 'een troef onder de Kadjar', want de Franse crossover maakt gebruik van het modulaire CMF-C/D-platform dat we ook al kennen vanonder de Qashqai. Een wagen die Nissan geen windeieren heeft gelegd en zowel door ons als door klanten kan gesmaakt worden. Op dat vlak hoeven we ons dan ook alvast geen zorgen te maken, hopelijk.

renault-kadjar-2015_01

Qua afmetingen weet de Fransoos zich iets langer, breder en hoger te zetten dan de Qashqai. Specifiek hebben we het over een lengte van 4,45 meter, een breedte van 1,84 meter en een hoogte van 1,6 meter. De bodemvrijheid ligt op een verkeersdrempelvriendelijke 19 centimeter.

Captur XL

Visueel leent de Kadjar onmiskenbaar enkele stylingselementen van de Captur. Een slimme zet van Renault, want in het kleinere crossover segment verkoopt die Fransoos namelijk als zoete broodjes. Over de motoren heeft Renault nog geen uitspraken gedaan, al kan je je verwachten aan een resem van drie- en viercilinders en optionele vierwielaandrijving.

renault-kadjar-2015_01

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Wim 18:12
afbeelding van Wim

pas mal, hebben ze redelijk goed verborgen weten te houden

Bob 19:56
afbeelding van Bob

Als er een Kadjar benzine automaat uitkomt met niet al te hoog verbruik en een lage BIV taks, dan zal ik overwegen om deze te kopen. En dat zal dan niet lang meer duren, tenminste aan mijn voorwaarden, wel te verstaan.

ronny 16:49
afbeelding van ronny

Is er ondertussen al iets gekend over richtprijzen?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws