Officieel: Chevrolet Bolt rolt 320 km ver

chevrolet-bolt-2017_01

Op de CES-technologiebeurs in Las Vegas heeft autogigant GM haar Chevrolet Bolt gelanceerd. Het gaat om een relatief betaalbare elektrische auto voor het grote publiek.

Betaalbaar moet je in een context zien; Chevrolet heeft het over een bedrag van 30.000 euro, net ietsje meer dan de Nissan LEAF in Amerika mag kosten.

Maar in tegenstelling tot die LEAF heeft de BOLT helemaal geen last van range anxiety. De Japanner zag zijn radius dan wel toenemen dankzij een grotere batterij, Chevrolet belooft met deze Bolt een range van 320 km.

gaming mode

In de Bolt kunnen vijf personen plaatsnemen, terwijl ze ook nog eens 480 liter aan bagage kunnen meenemen. De Bolt is klaar om met de nieuwste software voor car-sharing te werken, hij is uitgerust met een 10,2 inch groot scherm waarmee je een MyLink multimediasysteem bedient. Verder krijg je een draadloos laadpad voor je smartphone, een Surround Vision system en een aangepaste navigatie die je de dichtstbijzijnde laadplaatsen toont. Een leuk item is de gaming mode, waarmee je met andere Bolt-rijders kan wedijveren om het laagste verbruik.

chevrolet-bolt-2017

Later op dit jaar verschijnt de Bolt op de Amerikaanse markt. Zoals je weet komen de Chevrolet-modellen niet langer tot bij ons, al is het mogelijk dat deze wagen later als Opel-product onze showrooms zal bereiken.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws