Rimac Concept_One: Tot 8 stuks gelimiteerde elektrische supercar

rimac-concept-one-production_01

Na vijf jaar ontwikkelen zegt het Kroatische Rimac klaar te zijn met haar Concept_One, een door elektrokracht aangedreven sportwagen met 1.072 pk.

In 2011 debuteerde het Kroatische merk Rimac op het autosalon van Frankfurt met een elektrische concept, vijf jaar later stelt het op het salon van Genève haar eerste productiemodel voor. Die is qua naam (Concept_One) en lijnen eigenlijk onveranderd gebleven. Al werd er voor het uiteindelijk resultaat een iets braver batterijpak gekozen. Nu ja, de sportwagen pakt nog steeds uit met een 82 kWh pakket dat haar kracht naar vier elektromotoren stuurt, één in elk wiel.

Daardoor heeft de Concept_One een soort van elektrische vierwielaandrijving die de bolide in staat moet stellen om richting de honderd te snellen in 2,6 seconden. Over de range rept het merk met geen woord. Wel pocht het met een interieur waar geen vleugje plastiek valt te vinden. alles is opgetrokken uit aluminium, koolstofvezel en alcantara.

rimac-concept-one-production

Het resultaat is volgens oprichter Mate Rimac geen elektrische versie van een huidige supercar maar wel de eerste elektrische supercar op aarde. Verwacht echter geen overrompeling op de wegen, want Rimac zal maar 8 exemplaren bouwen van de Concept_One.

rimac-concept-one-production
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
buyck 17:35
afbeelding van buyck

Dat is echt straffe kost! In alle opzichten perfect, misschien had de wagen wat verfijnder mogen zijn qua looks.

Tesla verbleekt erbij!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws