Volkswagen Golf GTI Clubsport S pompt 310 pk naar de voorwielen

volkswagen-golf-gti-clubsport-s_01

De Clubsport, een speciale editie van de Golf GTI dat op zijn beurt eigenlijk een speciale editie is van de reguliere Golf. Wel, die Clubsport krijgt ook nog eens een speciale versie in de vorm van de Clubsport S. Volg je nog?

'De meest performante productie-Golf ooit gecreëerd', zo omschrijft Volkswagen de Golf GTI Clubsport S. Met 310 pk onder de rechtervoet gaan we ze niet tegenspreken, want daarmee steekt deze GTI de R voorbij die het met 300 pk doet. Ja, qua nomenclatuur spelen ze een raar spelletje bij VW.

Grootste verschil tussen deze Clubsport S en R is echter het verschil op vlak van aandrijving, want waar die laatste zijn kracht spreidt over de vier wielen blijft de Clubsport S beroep doen op de voortrein. Toch werd de afstelling - samen met professionele coureurs - op de Nürburgring fijngevijld. Moest het je nog niet duidelijk zijn, Volkswagen wilt het kroontje van de Honda Civic Type-R terug overnemen die koning van de FWD-wagens is op de groene hel.

Volkswagen zal de Golf GTI Clubsport S tonen tijdens de 35 editie van Wörthersee waar ze ook nog eens de 40ste verjaardag van de Golf GTI vieren. 5.000 exemplaren zal VW trouwens bouwen van dit speciaal modelletje. En daarna... daarna is het wachten op de Clubsport R, niet?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws