Dit zijn wereldwijd de 10 meest verkochte wagens van 2017

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

De punten zijn binnen, waardoor we de tellingsmachine in het stopcontact steken. Het doel? Te weten komen wat nu wereldwijd de meest verkochte auto's zijn van 2017. En nee, de Volkswagen Golf staat niet op één. Wel op het podium, dat dan weer wel.

Natuurlijk is het altijd leuk om naar de cijfers van ons Belgenland te kijken maar op wereldschaal liggen de kaarten vaak anders. Want auto's die bij ons maar een klein succes kennen of hoegenaamd niet bestaan staan plots in de top 10. De punten van dé grootste lijst zijn binnen, die van de wereldwijde autoverkoop. Welk automodel het meest werd gekocht? Tijd voor de top 10!

10: Volkswagen Polo

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

656.179 ex.
Je hoort het automerken wel eens zeggen; 'De verkoopcijfers liggen lager omdat we net met een generatiewissel zaten'. Niets van dat bij de Polo. Want hoewel midden in 2017 in het nieuw gestoken bleef de Polo zonder zomerpauze over de toonbank vliegen. Dik 650.000 stuks wist Volkswagen te slijten waarbij het dus zowel over 'oude' als nieuwe exemplaren gaat.


9: Chevrolet Silverado

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

660.530 ex.
Welke wagen de Polo voor moet laten gaan? Een uit de kluiten gewassen pick-up die nog eens de helft zo lang is. Amerikanen houden van hun pick-ups en de Chevrolet Silverado bewijst dit nog maar eens met een negende stek. Een megalomane pick-up met een +400 pk sterke V8 die meer verkoopt dan een compacte hatchback. Dus jij wil weten wat er mis is met de wereld?


8: Ford Focus

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

671.923 ex.
Terug naar kleiner gerief, de Focus. De nieuwe generatie loert dan wel om de hoek, de wereldwijde verkoop blijft goed gaan voor de C-segmenter van de Blauwe Ovaal. Daarvoor doet niet enkel de hatchback en stationwagen een duid in het zakje, in de VS kennen ze ook een Focus sedan.


7: Volkswagen Tiguan

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

703.143 ex.
Je komt 'm vaak tegen in ons straatbeeld maar wereldwijd blijkt dit geen uitzondering te zijn; de Tiguan verkoopt als zoete broodjes. Waardoor Volkswagen naast de Polo ook in het C-SUV-segment potten weet te breken. In China en de VS verkoopt VW trouwens een verlengde versie van de Tiguan, die hier Allspace heet.


6: HONDA CR-V

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

748.048 ex.
In ons Belgenland mag de buurman van de kuisvrouw van de bakker dan wel een Honda rijden omdat 'Japanners het beste op aarde zijn', hoge toppen scheert het merk niet in België. Wakker liggen doen de Japanners daar van niet, want op wereldniveau is het merk een grote speler. Kijk maar naar de verkoop van de Honda CR-V wereldwijd. Al stopt het daar niet...


5: TOYOTA RAV4

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

807.401 ex.
Kon Honda vorig jaar nog pochten dat de CR-V de meest verkochte SUV op aarde is, dan steekt de Toyota RAV4 hem nu voorbij. Met zo maar even 60.000 exemplaren. Om je een idee te geven, dat zijn meer 'extra' RAV4's dan Renault van al haar modellen samen heeft kunnen verkopen in België. En Renault is het grootste automerk van België!


4: Honda Civic

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

819.005 ex.
Weet je nog toen we zeiden dat het niet op hield bij de CR-V? Jawel, Honda verschijnt nog eens in de lijst, met de Civic. Waardoor dit zowat dé meest succesvolle C-segmenter van de wereld is. Ware het niet dat een vermaledijde Duitser een stokje tussen de voorwielen steekt...


3: Volkswagen Golf

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

952.826 ex.
Nee, Volkswagen kan niet uitpakken met 'de meest verkochte wagen ter wereld'. Anderzijds, drie keer in de top tien staan van die lijst, dat is ook heus niet slecht. Na Polo en Tiguan, tekent ook de Golf present. En meteen geeft de Duitser de Civic een oorveeg, want net geen miljoen Golfjes verkopen op een jaar, je zou bijna denken dat heel de wereld in een Golf rond toert.


2: Ford F-Series

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

1.076.551 ex.
Jawel, nog een pick-up in de lijst. Dank daar maar Amerika voor. Want vorig jaar werden meer dan 1 miljoen exemplaren van de Fords F-reeks verkocht. Wij kennen de populaire knaap vooral als de F-150. Of beter nog, de F-150 Raptor. Zo populair dat je de pick-up ook hier sporadisch tegen kan komen. Als eigendom van een zelfstandige boomkweker bijvoorbeeld.


1: TOYOTA Corolla

Autoverkoop-2017-Wereldwijd

1.224.990 ex.
Laten we twee keer je mond doen open vallen. 1; Jawel, Toyota verkoopt ook in België ook nog steeds de Corolla. 2; en hoewel je die amper ziet rijden is de 'Rola' toch de meest verkochte auto van de wereld. Niet enkel in 2017, ook in 2016 was 'ie dat al. Immens populair dus, de sedan.

Auteur: Auteur: Yvesw
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws