Officieel: Renault ZOE R110 tikt de 300 km aan

renault-zoe-r110_01

Vorige week nog een gerucht, deze week al realiteit. Renault komt met een straffere variant van de ZOE op de proppen. Die ZOE R110 weet met z'n elektrische elektromotor straffer uit de hoek te komen en toch nog 300 kilometer ver te geraken.

Twee jaar lang hebben de slimme koppen van Renault hun R90-elektrische motor geoptimaliseerd. Het resultaat is een elektroblok dat even groot is, niet meer weegt maar toch het vermogen ziet stijgen van 90 naar 110 pk. Klinkt misschien niet heel speciaal, deze R110, maar een ZOE met dit blok schaaft zo maar even twee seconden van de 80 naar 120 km/u tijd af. Pittiger, dat maakt deze R110 uitvoering de ZOE.

renault-zoe-r110

Daarbij wordt evenwel niet geraakt aan de batterijen. Dat pak is nog steeds 41 kWh groot. Renault gokt er dan ook op dat deze ZOE R110 in de nieuwe WLTP-cyclus 300 km ver zal geraken. Ter vergelijking, de ZOE R90 geraakt in de oude NEDC-cyclus nog 400 kilometer ver. Uit eigen test mik je echter beter op een kilometertje of 250.

renault-zoe-r110

Enfin, om de nieuwe motor extra in de verf te zetten zet Renault ook de ZOE extra in de verf. Nee serieus, want de hoogste uitvoering (Intens) geniet van een nieuwe exterieurkleur; Blueberry Purple. Ga je helemaal loos, dan kan je ook het interieur afstemmen op die buitenkleur. Geen slechte zaak in de nogal grijs aanvoelende ZOE. Tenslotte maakt Renault ook nog gewag van de komst van Android Auto. Nu nog een echte ZOE R.S., Renault.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws