Officieel: Chevolet Camaro facelift deelt tech met Ford Mustang (2018)

Chevrolet-Camaro-facelift-2018-2018

Aartsrivaal van Ford Mustang, de Chevrolet Camaro, heeft net in zijn thuisland een stevige facelift gekregen. Belangrijk daarbij? Dat Camaro en Mustang tegenwoordig technologie delen. jawel.

Hoewel de Camaro enkele jaren geleden officieel aan viel te kopen via een Chevrolet-dealer in Europa is het tegenwoordig de Ford Mustang die vooral potten breekt op ons continent. Maar wat als Chevrolet nu nooit de brui had gegeven aan West-Europa, wat voor Camaro zou je dan tegenwoordig kunnen bestellen? Wel, deze Camaro facelift brengt het nog eens onder de aandacht.

Te beginnen met de looks. Die bouwen verder op de in 2015 gepresenteerde nieuwe generatie en voegen een agressief voorsteven toe met langgerekte dagrijverlichting en - in sommige uitvoeringen - een opengewerkte grille zoals we die ook al zagen op pakweg de Ford Focus RS. Zeg het evenwel niet tegen Chevrolet, ze zouden het schaamrood op de wangen krijgen.

Chevrolet-Camaro-facelift-2018-2018

Toch is dit niet de enige gelijkenis met gerief van Ford, want aartsrivalen Camaro en Mustang delen vanaf de facelift van beide modellen gedeelde techniek. Specifiek hebben we het over de 10-traps automaat. Die mag de kracht van een V8, V6 dan wel een viercilinder richting de achterwielen sturen.

Zou deze Camaro hetzelfde succes in België kunnen hebben als de Mustang? Laat het even weten in de comments!

Chevrolet-Camaro-facelift-2018-2018
Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws