Officieel: Hyundai Tucson facelift aan de hybride (2018)

hyundai-tucson-facelift-2018_02

Eerder kregen ze in de VS al de opgefriste Tucson voorgeschoteld, nu is Hyundai ook klaar met de Europese versie. Die neemt het merendeel van de wijzigingen over maar introduceert ook een mild-hybride-versie. Een soort van Tucson Hybrid dus.

Het blijft één van de pilaren bij Hyundai, de Tucson, waardoor de Zuid-Koreanen er voor willen zorgen dat de crossover bij de les blijft in een felbevochten segment. Daarom introduceert Hyundai al na drie dienstjaren een faceliftversie van de huidige generatie. Met uiteraard nieuw bumperwerk en herwerkt lichtsignatuur, al zal je de facelift vooral in en onder de Tucson voelen.

hyundai-tucson-facelift-2018

Te beginnen met 'in', want het dashboard van de Tucson die in 2015 werd gelanceerd is een kort leven beschoren. De nieuwe boordplank ziet er een stuk moderner uit en krijgt het gekende 'zwevende' scherm van Hyundai aangemeten. Dat herbergt niet enkel moderne mumbo jumbo zoals Apple CarPlay maar ook een navigatiesysteem met 7 jaar gratis TomTom Live. Zoals je van een goeie Koreaan verwacht zeg maar.

hyundai-tucson-facelift-2018

Milde hybride

Verder brengt Hyundai ook de veiligheidsvoorzieningen naar een hoger niveau. Gerief zoals een rijstrookassistent, uitwijkassistent, een 360° camera, adaptieve cruisecontrole en een vermoeidheidsdetector. Niet toevallig snufjes die de Europese Unie op termijn wil verplichten in nieuwe auto's. Eveneens door Europese invloeden zijn de motoren die voortaan voldoen aan de Euro 6d-regels.

hyundai-tucson-facelift-2018

Daarnaast is er ook plaats voor een nieuwe topmotorisatie. Die 2-liter diesel met 186 pk maakt gebruik van een 48 volt mild hybridesysteem dat via opgeslagen elektrokracht de dieselmotor bij acceleraties kan bijstaan met een extra 16 pk. Het doel? De verbrandingsmotor minder laten werken waardoor er uiteraard brandstof (en C02- / Nox-uitstoot) kan bespaard worden. Hyundai spreekt zelfs over een winst tot 7 procent in combinatie met de manuele versnellingsbak. Op termijn is het de bedoeling om de technologie ook naar de 1.6-diesel te brengen, om zo groenere cijfers voor te kunnen leggen.

Deze zomer lanceert Hyundai haar opgefriste Tucson, net zoals tweelingbroer Sportage bij Kia, die ook recent een facelift kreeg.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Franky Thaens 11:09
afbeelding van Franky Thaens

Beste,waarom wordt er niets verteld over de benzineversie van de Tucson.hechten ze daar geen aandacht aan,en wat brengt de toekomst naar de benzineversies(cc,pk,kWh,hybr??)grtjs Franky

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws