Porsche Mission E gaat verder als Taycan

porsche-taycan-new-name-mission-e

Porsche werkt druk aan de elektrische wagen die ze volgend jaar op de markt zullen brengen. En sinds kort heeft die ook een echte naam.

"Mission E" is natuurlijk een coole naam als je tegen je vriendin wil zeggen dat je een toertje met je elektrische wagen gaat maken, maar het zou evengoed de naam van een Amerikaans oorlogsproject kunnen zijn. Daarom bedacht Porsche een nieuwe naam voor de snelle elektrische coupé.

paard

Taycan is de naam van het voertuig, wat je kan vertalen als "levendig, jong paard". En daarmee weet je ook hoe volgens Porsche het steigerende paard dat sinds 1952 het logo siert zou kunnen heten. Want die had tot nog toe geen bekende naam.

De Taycan zal 600 pk voortbrengen, verwekt uit een accu en twee elektromotoren. 0-100? In slechts 3,5 seconden. De 200 km/u wordt in 12 seconden bereikt. En als je die twee niet teveel uittest, dan is volgens Porsche een rijbereik van 500 km haalbaar - volgens de NEDC-cyclus. Dat is volgens ons meer dan de gemiddelde Porsche met een benzinemotor.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Denies M 16:26
afbeelding van Denies M

Super mooi en de prys is?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws