Eerste batch Belgische Toyota Supra's zo goed als uitverkocht

Toyota supra sale

De Belg lust zijn sportwagens wel en blijkbaar ook zijn Supra. In Europa voorziet Toyota 900 exemplaren van de Supra tijdens het eerste productiejaar (lees: volgend jaar). België krijgt er 75 toebedeeld. En die 75 stuks hebben al bijna allemaal een eigenaar gevonden, zonder dat we überhaupt de specs kennen.

Toegegeven, de plaagcampagne van de Supra mag dringend stoppen maar nog even geduld; begin volgende maand is het Supra-tijd. Meer nog, tijdens het autosalon van Brussel zal alle technische informatie én de prijs van de Supra het levenslicht zien. Toch zijn er blijkbaar Toyota-fans die niet kunnen wachten, want hoewel hij nog niet bij de dealer staat zijn er al reeds 67 exemplaren besteld. Straf, als je weet dat België in het eerste productiejaar amper 75 exemplaren zal krijgen.

Zoals de Yaris

Die 75 exemplaren maken deel uit van de eerst 900 stuks die Europa zal krijgen. Heb je zo'n exemplaar op de kop getikt dan word je lid van "Supra 900", een select clubje van Toyota dat tal van exclusieve voordelen zal geven. Een trackdayevent, petje van Toyota, dat soort spul. Net zoals met de Yaris GRMN geeft Toyota haar klanten de kans om de auto online te reserveren. 2.000 euro vraagt het Japanse merk daarvoor.

Supra-gekken die online centen hebben neergelegd voor hun exemplaar zullen ten vroegste in september 2019 de sleutels overhandigd krijgen. Specs die we van Toyota nu al krijgen? +300 pk uit de 3-liter zes-in-lijn met turbo, 0 naar 100 in minder dan 5 seconden, achterwielaandrijving, 50/50 gewichtsverdeling én een sper op de achteras. Wat Toyota je niet meteen vertelt: dat dit uiteraard het tweelingbroertje van de BMW Z4 is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws