Officieel: Piëch Mark Zero (2019)

piech mark zero 2019

De autosector is een autobouwer rijker, want de zoon van Ferdinand Pïech, de ex-topman van VW, heeft zijn eigen bedrijfje uit de grond gestampt. Deze Mark Zero is het eerste product van Pïech automotive, een GT met drie elektromotoren. Of wat had je gedacht?

Als je rijker bent dan de zeeën diep zijn en je vindt jouw goesting niet op automotive vlak, dan neem je geen genoegen met één of andere hyper gepersonaliseerde luxewagen. Nee, dan stamp je gewoon zelf een automerk uit de grond. Dat is zowat het verhaal achter Pïech automotive. Al hoor je ons niet klagen, want het eerste model, de Mark Zero, is een plaatje van jewelste geworden.

piech mark zero 2019

Retro-EV

De Mark Zero is namelijk een soort van retro-coupé met invloeden uit verschillende decennia en landen. Eens stukje Amerikaans uit de jaren 60, een stukje Duits uit de jaren 90 en een toefje Brits en Italiaans uit de jaren 2000. Het zou niet morgen werken maar het resultaat is een best homogeen product.

piech mark zero 2019

Onder de carrosserie is er plaats voor 3 elektromotoren en een niet nader beschreven accupakket dat in de middentunnel en tussen de achteras zit. Pochen doet het merk alvast wel met de specs (doen ze dat niet allemaal?). Nul naar honderd in 3,2 seconden, een top van 250 km/u en een range van 500 km. Prijskaartje? Niet bekend. Maar waarschijnlijk heftig. Dat dit geen eenmalig folietje is blijkt trouwens ook uit het feit dat het merk nu al volop bezig is met het ontwikkelen van een SUV.

Benieuwd hoe groot Pïech automotive binnen pakweg 10 jaar in de autosector zal zijn.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws