De bom barst: grote baas Piëch stapt op bij Volkswagen

l43-ursula-ferdinand-piech-130416132657_big

Ferdinand Piëch is geen topman meer bij Volkswagen. Hij legt zijn functie bij de Volkswagen-groep neer. Ook zijn vrouw Ursula trekt zich terug uit de Raad van Toezicht van het bedrijf.

Het rommelde recent al even bij de top van het Duitse autoconcern. Vorige week nog nam Piëch afstand van topman Martin Winterkorn als zijn opvolger, al lijkt die laatste nu aan het langste eind te trekken.

Winterkorn werd namelijk gesteund door de personeelsvertegenwoordigers in de raad van commissarissen. Behalve die groepering sprak ook de deelstaat Nedersaksen zich uit in het voordeel van Winterkorn. Nedersaksen bezit een vijfde van het stemrecht bij Volkswagen. Zelfs de Porsche-familie distantieerde zich van president-commissaris Piëch.

Het wegvallen van de steun bij een groot deel van de commissarissen zorgde voor de beslissing van Piëch om op te stappen. De taken van Piëch worden voorlopig overgenomen door vice-voorzitter van de raad der commissarissen Berthold Huber. Hij zit de Raad van Toezichthouders en jaarlijkse vergadering op 4 en 5 mei voor. Naderhand wordt een nieuwe president-commissaris verkozen.

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws