Officieel: Automobili Pininfarina Battista (2019)

pininfarina battista 2019

Van koetswerkbouwer naar automerk, dat is de stap dat designhuis Pininfarina vandaag heeft gezet. Want met Automobili Pininfarina zal het ook auto's aan de man gaan brengen. Zoals deze Battista bijvoorbeeld, een 1.900 pk sterke hypercar. Nee, dat was geen schrijffout...

Het nieuws komt natuurlijk niet als een donderslag bij heldere hemel, want Pininfarina plaagt al langer met het idee. Nu is het echter realiteit; Automobili Pininfarina is een automerk en de Battista is het eerste product van dat merk. De styling, die nam Pininfarina op zich (of wat had je gedacht?), voor de aandrijvingstechnologie klopte het aan bij het Kroatische Rimac.

Stukje Kroaat

Dat bedrijf werkt namelijk al langer met de Concept One en C-Two aan een elektrische aandrijflijn voor supersportwagens en wist zo ook al de interesse van Porsche te wekken. Deze Battista mag daar nu ook van profiteren. Over wat we dan spreken? Een accupakket van 120 kWh en een set elektromotoren die goed zijn voor 1.900 pk en 2.300 Nm koppel. Sprinttijd? Amper twaalf tellen heb je nodig om... de driehonderd aan te tikken. Vulgair, compleet vulgair, dat beseffen we ook. Nul naar honderd? Dat zal je minder dan 2 tellen in beslag nemen.

pininfarina battista 2019

Automobili Pininfarina plant trouwens maar 150 exemplaren van deze Battista te gaan bouwen. 50 stuks daarvan blijven in Europa kleven en gezien het feit dat we binnenkort in België een dealer hebben van het merk (geen mop) is het niet uitgesloten dat er enkele Belgen zo'n Battista op de kop zullen tikken. Prijskaartje? Ergens in de omgeving van 2 miljoen euro. Een absoluut koopje, gezien zijn prestaties, als je gaat vergelijken met de Bugatti La Voiture Noire van 11 miljoen euro. En de boer, die dorste vlijtig verder.

pininfarina battista 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws