Porsche voortaan stukje eigenaar van Rimac

rimac-porsche

Porsche heeft zich voor tien procent ingekocht bij Kroatische sportwagenbouwer Rimac, een bedrijf dat bekend werd door haar elektrische Concept_One. Binnenkort Kroatische tech onder een Porsche-logo? Het lijkt er alleszins op.

Het was één van de eerste bedrijven die zich volledig toespitste op een elektrische hypercar, het Kroatische Rimac. De vruchten daarvan lijken nu geplukt te worden door internationale automerken. Zo klopte eerder Aston Martin al aan om technologie te lenen, Porsche gaat nog net een stukje verder. Het Duitse merk besloot namelijk om zich voor tien procent in te kopen, waardoor het natuurlijk wat meer beweegruimte krijgt in onderhandelingen met Rimac.

De bedoeling van heel deze aandelenronde is om er voor te zorgen dat Rimac één van de toeleveranciers wordt voor elektrisch Porsches van de toekomst. Om je een idee te geven; het Kroatische bedrijf heeft nu al sportwagen die +1.000 pk via vier elektromotoren op de weg neer, teert op een batterij van 82 kWh en in amper 2,6 seconden de honderd aan kan tikken.

Moet er dan toch ooit een elektrische 911 komen...

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws