Automobili Pininfarina krijgt eigen dealer in België

Automobili Pininfarina Battista

Het gedeal rond Brexit hangt niet enkel als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Britten, ook op het vasteland zijn er potentieel veel slachtoffers door mogelijks strenge importregels. Wat doe je dan als Belgische importeur van zowel Mclaren als Rolls-Royce? Er een Italiaans merk bijnemen tiens! Waardoor Ginion Group de officiële importeur van Automobili Pininfarina wordt.

Ginion, je hebt de naam hoogstwaarschijnlijk al wel eens achterop een geleasde BMW zien hangen maar wat de meesten niet weten is dat Ginion Group in België de officiële importeur is van Rolls-Royce en McLaren. Niet toevallig twee Britse merken waar momenteel wat vraagtekens rond hangen. Want wat met de deal rond Brexit? Betalen we binnenkort op het vasteland het dubbele voor een 720S en moeten we door strenge grenscontroles 3 jaar wachten op die sportwagens? Zo'n vaart zal het niet lopen maar om het ergste uit te sluiten heeft Ginion Group besloten haar activiteiten verder uit te breiden. Met de zegen van Automobili Pininfarina.

Auto-watte?

Want jawel, koetswerktekenaar Automobili Pininfarina wil het tegenwoordig ook zelf gaan maken als automerk. Daarvoor heeft het natuurlijk "lokale" dealers nodig. In België werd die gevonden bij Ginion. Waardoor Ginion in zal staan voor de verkoop en verdeling van de nieuwe volledig elektrische sportwagen Battista van het Italiaanse merk in België en Luxemburg.

Waarom dit belangrijk nieuws is? Omdat deze samenwerking garandeert dat er enkele van die tot 150 stuks gelimiteerde Battista naar ons Belgenland zullen komen. En loopt Brexit helemaal verkeerd af, dan heeft de Ginion Group ook nog enkele Ferrari-dealers in ons land. Geen gebrek aan sportwagens dus de komende jaren op onze wegen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws