Audi SQ8 TDI vult gamma SQ's aan (2019)

audi sq8 tdi official 2019

Met een dikke diesel in een SUV gooit Audi alweer een gaatje in het gamma dicht. S4, S5, S6, S7 en zelfs SQ5 had je al als TDI, nu is er dus ook de SQ8 TDI.

Het gamma van de Q8 was nochtans al redelijk uitgebreid, met ee, 55 TFSI, een 45 TDI en een 50 TDI als motoren. Even verduidelijken; de eerste is de benzine met 340 pk, de anderen hebben respectievelijk 231 en 286 pk onder de dieselkap. Daarboven komt nu dus de SQ8 TDI.

acht strepen

Een kleine 150 pk erbij dus, voor deze 435 pk sterke 4.0 biturbo V8 in de diesel-SUV, die je in slechts 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u jaagt. Ohja, je hebt ook een 48v elektromotor die je bij lage snelheden elektrisch laat rijden. Darmee wijkt hij af van de anderen, want die maken gebruik van de 3.0 V6 diesel.

De tonnen pk's worden bijgestaan door liefst 900 Nm aan koppel. Overbrenging gebeurt via een achttraps tiptronic, remmen doe je met carbon remschijven. Optioneel heb je recht op vierwielsturing, een sportdifferentieel en actieve anti-rolstangen.

audi sq8 tdi official 2019

Om dat geweld in comfort op de baan te houden, maakt de SQ8 TDI gebruik van adaptieve luchtvering. Je herkent hem aan zijn specifieke grille met omlijsting in een geborstelde zilveren kleur. Ook zie je standaard 21 inch wielen rollen, al kan dat optioneel ook 22 inch zijn. Achteraan zitten er vier uitlaatpijpen op, en natuurlijk vind je her en deer ook wat S-logo's terug. Binnenin heeft de SQ8 TDI standaard recht op sportstoelen, inox pedalen en Alcantara accenten.

audi sq8 tdi official 2019

De SQ8 TDI staat tegen het einde van de zomer bij de dealers. Audi zou ook aan het werken zijn aan een benzine-SQ8, maar of die naar onze markt komt...

Auteur: Auteur: Sven
Reacties: 0 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws