Officieel: Audi SQ5 TDI is er terug (2019)

audi-sq5-tdi-2019-official_2

Je was het misschien al vergeten, maar Audi bouwde van de eerste generatie Q5 ook een SQ5, met dieselmotor. Dat recept neemt ook de nieuwe SQ5 over, met een beetje een ander sausje.

Want waar de vorige versie op 313 pk en 650 Nm bleef steken, haalt de SQ5 TDI nu 347 pk en 700 Nm vanonder de motorkap. Die verkrijgt Audi door een elektronische compressor en een 48 volt accu volgens hun Mild Hybrid-insteek. Gek genoeg veranderen daarmee de sprintcijfers niet; de 0-100 wordt nog altijd afgelegd in 5,1 seconden. De hernemingen zouden volgens Audi een stuk sneller verlopen, handig bij inhaalmanoeuvres dus. Audi koppelt de SQ5 TDI standaard aan een tiptronic versnellingsbak met acht versnellingen. En voor de verdeling van het vermogen naar de vier wielen zorgt de quattro-aandrijving, maar dat had je al geraden natuurlijk.

Audi SSQ5 TDI 2019

Je herkent de SQ5 TDI aan zijn aangepaste bumpers met anders uitziende luchtinlaten en het honingraatmotief in de diffusor. De dubbele aluminium lamellen accentueren het Single Frame rooster. Tenslotte zou het geen S-versie zijn als die logo's niet her en der op carrosserie en in het interieur zouden prijken.

Audi SSQ5 TDI 2019

Vanaf maart kan je 'm bestellen, die SQ5 TDI, tegen de zomer staat hij bij de Belgische Audi-dealers.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws