Officieel: Bugatti Bolide als statement

Bugatti Bolide (2020)

Groot nieuws, want Bugatti heeft een nieuw model. De Bugatti Bolide is een heerlijke alliteratie voor een heerlijke supercar.

Bugatti vult het gamma van de Chiron aan met een hele hoop afgeleiden. Ook deze Bolide is er daar één van. Wat deze Bolide onderscheidt van zijn broeders afgeleiden is het gewicht. Bugatti slaagt erin om dit pk-zwangere monster af te trainen tot 1.240 kilogram.

duizelingwekkend

Dat is alvast zeer weinig, maar het wordt nog straffer als je weet dat Bugatti het vermogen van 1.500 pk uit 8.0 W16 uit de Chiron oppompt tot 1.850 pk in deze Bolide. Dat zorgt voor duizelingwekkende cijfers in deze circuitrakker. Zo haal je een 0-100 km/u in 2,17 seconden en flits je na slechts 4,36 seconden voorbij de aanduiding van 200 km/u. 300 km/u haal je in 7,37 seconden en als je het lef hebt rij je in 12 seconden van 0 naar 400 km/u. Vind je nog een stukje weg waar je sneller kan, dan doe je er 20,16 seconden over voor je de 500 km/u bereikt vanuit stilstand. 0-500 km/u-0 optrekken en remmen doe je in slechts 33,62 seconden. Tijd was nog nooit zo relatief.

Bugatti Bolide (2020)

externe olie

Bugatti herbekeek de hele opbouw van hun wagens voor deze Bolide. Zo is er niet alleen een koolstofvezel monocoque, ook alle schroeven en bevestigingselementen werden uit titanium gemaakt. Om het gevaar op de weg te houden werd een speciaal luchtinlaattraject voorzien, net als dikke remmen en een aangepaste motorarchitectuur zonder carter. Door dat laatste kan de motor lager in de auto geplaatst worden, wat de wegligging ten goede komt. Smering gebeurt dan via een externe olietank die op een andere plaats kan gemonteerd worden.

Bugatti Bolide (2020)

transformer

Nog iets opvallends; sommige onderdelen vervormen naarmate de snelheid oploopt, om zo de luchtweerstand te verminderen. Bij een snelheid van 320 km/u kan de achterspoiler dan weer 800 kilogram downforce genereren.

Bugatti Bolide (2020)

Bugatti heeft voorlopig geen prijskaartje op de Bolide geplakt. Het merk zegt zelf dat ze er nog niet uit zijn of ze deze concept car wel zullen uitbrengen. Nochtans blijken supercars bij andere merken als zoete broodjes te verkopen, dus een markt is hier zeker voor.

Bugatti Bolide (2020)

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws