Jeep Grand Cherokee L: voor grote gezinnen

Omdat groter beter is, lanceert Jeep de Grand Cherokee L. Deze wagen komt - in de USA alvast - boven de Grand Cherokee in het gamma te staan. Al wordt die laatste binnenkort wel vernieuwd.

Leg je je meetlat naast de Grand Cherokee L dan kom je op 5,2 meter lengte uit. Dat is 38 centimeter langer dan de Grand Cherokee die tot nu bovenaan het gamma stond. Met 3,09 meter wielbasis kan je makkelijk over een kleine stadswagen gaan staan.

hoekig jeepdesign

Zoals je van een Jeep kan verwachten draagt ook de Grand Cherokee L een hoekig design mee. De vlakke grille herken je misschien wel van het Grand Wagoneer Concept van een tijdje terug. Hij wordt gestoeld op 21 inch grote velgen en de koper kan kiezen tussen twee verschillende soorten bumpers.

schermupgrade

Ook binnenin voert Jeep een verjongingskuur door, zodat de uitgaande Grand Cherokee er nu echt oud zien. Twee schermen, eentje van 8,4 inch en eentje van 10,1 inch - tooien het interieur, waarbij je daarbovenop nog eens op een 10,3 inch groot instrumentenpaneel kijkt. Jeep zorgt voor personalisatie door je keuze te bieden tussen hout- en aluminiumafwerking. Ook leder komt uitvoerig terug in deze Grand Cherokee L. De Overland- en Summit-versies krijgen nog wat extra luxe, onder meer door zetels met massage-, koel- en verwarmfunctie. Zet je alle drie de zetelrijen recht, dan laad je 484 liter bagage. Met de derde zitrij platgelegd kan je 1.330 liter kwijt, doe je de tweede zitrij ook weg dan stijgt het volume tot 2.400 liter.

De Jeep Grand Cherokee L komt er in eerste instantie met een 3.6 V6 benzinemotor, een trapje hoger staat de 5.7 V8. Voor plug-in hybride of zelfs gewone hybride uitvoeringen blijft de Grand Cherokee L voorlopig potdoof. In eerste instantie krijg je hem als achterwielaangedreven versie, later komt ook een versie met vierwielaandrijving beschikbaar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws