SsangYong frist Musso op voor internationale markt (2021)

SsangYong Musso facelift 2021

SsangYong heeft op de internationale markt haar Musso opgefrist. Die opgefriste pick-up komt binnenkort ook naar onze contreien en schermt met een meer uitgesproken snuit.

Vorig jaar friste SsangYong haar vlaggenschip Rexton op en vandaag mag de technisch verwante Musso pick-up in het nieuw. Die opfriskuur heeft vooral een impact op het uiterlijk van de pick-up. Met als hoofdevenement de fors gegroeide grille die het werkpaard een meer luxueuze uitstraling moet geven.

Meer paarden?

Initieel beperkt de facelift zich tot de Musso op thuismarkt Zuid-Korea. Daar gaat 'ie zelfs door het leven als Rexton Sports en Rexton Sports Khan (de bij ons gekende Grand Musso-variant). De Belgische importeur heeft Autofans evenwel laten weten dat hij eerst enkele maanden voor de lokale markt zal worden geproduceerd en dan ook naar onze regio komt. Een exacte datum is er nog niet maar dit najaar lijkt niet onrealistisch.

SsangYong Musso facelift 2021

Buiten de vernieuwde snuit (en enkele panelen rondom) is er weinig geweten over de technische specificaties voor de Europese versie. Zo is het niet duidelijk dat de Musso gebruik mag maken van bijgepunte 2.2-liter turbodiesel die wel present tekent in de opgefriste Rexton. Die diesel ziet zijn vermogen dan stijgen van 187 pk en 400 Nm naar 202 pk en 440 Nm. Al krijgen we de komende maanden ongetwijfeld meer nieuws, pick-upfan!

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws