Rimac: D’Ieteren wordt Belgische verdeler van elektrische hypercars

Rimac Nevera 2022

Rimac komt naar België, en wel langs het enorme verdeelnetwerk van D’Ieteren. Na alle merken van de Volkswagen-groep neemt de importeur nu ook de Kroatische hypercars voor zijn rekening, en dat is niet toevallig.

2021 was een bewogen jaar voor de premiumlabels onder de Volkswagen-groep, en dat zeggen we niet alleen omdat Lamborghini, Porsche en Bentley stuk voor stuk hun wereldwijde verkooprecords zagen sneuvelen. Vorig jaar kondigde Bugatti — misschien wel het meest premium der premiummerken onder de VW-vlag — namelijk een joint venture aan met Rimac, een Kroatische fabrikant van bizar snelle, elektrische hypercars. Die samenwerking werpt nu ook in ons land zijn vruchten af, want D’Ieteren gaat naast alle merken van de Volkswagen-groep ook Rimacs verdelen.

Topjaar voor topmerken

Om dat te vieren nam D’Ieteren alvast één exemplaar van de Rimac Nevera mee naar zijn persconferentie in Brussel. Die zuiver elektrische hypercar is met zijn vermogen van 1.914 pk en 2.360 Nm koppel de snelst accelererende massaproductie-auto van het moment. In 1,9 seconden spurt hij naar 100 km/u en amper 7,4 tellen later bereik je de kaap van 300 km/u. Rimac wordt het elfde merk dat D’Ieteren in ons land verdeelt, al werd nog niet vrijgegeven wanneer de eerste Nevera’s band op Belgische bodem zullen zetten.

Bugatti Chiron 2022

Ook de andere premiummerken onder D’Ieteren kwamen aan bod tijdens de persconferentie, en die konden eveneens uitpakken met goed nieuws. Zo toonde Lamborghini de Aventador Ultimae in Belgische première, liet Bentley voor het eerst de plug-inhybride versie van zijn Flying Spur aan ons land zien en kondigde Bugatti trots aan dat het in 2021 twee auto’s aan Belgen verkocht heeft: één Chiron en één Bolide. Dat is ook niet verwonderlijk, want de ene kost zo’n 2,5 miljoen euro en voor de andere moet je maar liefst 4 miljoen neertellen. Eveneens goed geboerd dus, de verkopers van Bugatti.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws