Dan toch!: Sony en Honda gaan samen EV's bouwen

Honda Sony Electric car New Company

Elektronicagigant Sony en autobouwer Honda richten samen een joint venture op voor de bouw van elektrische auto's. Tegen 2025 zou het eerste product op de markt komen. Gebouwd door Honda, op een platform van Sony.

Honda en Sony, twee merken die je niet meteen associeert met elektrische auto's. Al willen beide Japanse giganten daar verandering in brengen. Want vandaag hebben beide bedrijven laten weten dat ze dit jaar nog een joint venture oprichten voor de bouw van EV's. Dat bedrijf, New Company genaamd, geeft beide bedrijven de samenwerkingskracht om tegen 2025 een eerste elektrische auto te lanceren

Apple en Dyson kijken toe

Het is niet compleet gek dat een elektronicagigant haar voetjes wil dippen in de EV-markt. Apple sukkelt al jaren met de bouw van haar "Apple-car" en ook Dyson investeerde miljoenen in de ontwikkeling van een elektrische auto (die dan uiteindelijk op de schop ging). Sony toonde in 2020 nog haar Vision-S op de technologiebeurs CES in Las Vegas. Auto's ontwerpen is natuurlijk één ding, ze bouwen is een geheel andere zaak.

Honda Sony Electric car New Company

Het Japanse Sony lijkt dan ook een meesterlijke zet te hebben genomen door de handen te schudden met Honda. Honda draagt bouwkwaliteit namelijk hoog in het vaandel maar loopt zelf wat achter op EV-vlak. Een externe partner (lees: Sony) die de nodige elektrische knowhow kan injecteren zal op termijn een zegen worden voor Honda. Beide merken komen dus sterker uit dit verhaal.

To Vision or not to Vision

Details over het eerste model van deze joint venture blijven schaars. Zo weten we de lanceringsdatum (2025) en weten we dat Sony het platform zal voorzien en Honda de assemblage in goede banen zal leiden. Momenteel is het nog niet zeker dat Vision-S sedan of Vision-S 02 SUV zullen gebruikt worden als blauwdruk. Al lijkt het geen onlogische beslissing. Sony heeft namelijk al fors geïnvesteerd in beide modellen. Niet in het minst door samen te werken met sectorgiganten zoals Bosch, ZF, Nvidia en Magna Steyr.

Honda Sony Electric car New Company

Noteer 2025 alvast maar in je agenda, want Sony's intrede in het EV-segment kan wel eens een serieuze impact gaan maken. Gran Turismo voor de fysieke wereld... dat we dit nog mogen meemaken...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws