Verrassing: Sony Vision-S is elektrische technologieshowcase

Sony Vision-S 2020 CES

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas zorgt elektronicagigant Sony voor een verrassing van formaat: de Vision-S, een elektrische auto. Een conceptmodel weliswaar, dat moet tonen wat Sony allemaal in zijn mars heeft.

Dat Sony meer kan dan televisietoestellen, fototoestellen en spelconsoles, bewijzen de Japanners op CES in Las Vegas. De Vision-S is een elektrische conceptcar met 33 camera’s, radars en sensoren die mensen en voorwerpen buiten en binnen de auto in de gaten houden. Het dashboard bestaat uit een uitgestrekt breedbeeldscherm, de zetels bevatten een 360-graden-geluidsbeleving en de auto is permanent geconnecteerd en op die manier continu van updates voorzien.

Sony Vision-S 2020 CES

Het platform van de Vision-S is nieuw ontworpen, zegt Sony. Vermoedelijk komt het van toeleverancier Magna. Over de volledig elektrische aandrijflijn weten we dat die bestaat uit twee elektromotoren, goed voor in totaal 400 kW (544 pk). Over de batterij en het rijbereik is niets geweten, al lijkt het ons weinig waarschijnlijk dat deze Vision-S onder de Sony-vlag ooit in productie gaat.

Sony Vision-S 2020 CES
Auteur: Auteur: Wim Bervoets
Reacties: 2 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Jo VM 17:56
afbeelding van Jo VM

Jammer dat de mooiste auto's zelden in productie gaan. En als ze dat dan toch doen toch zover afwijken van het prototype dat ze weer op alle andere bestaande modellen gaan lijken. Komaan Sony! Bewijs het tegendeel!

JL 20:55
afbeelding van JL

Had Magna enkele jaren geleden geen idee om zelf fabrikant te worden?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws