Hyundai toont design Ioniq 6

Hyundai Ioniq 6 Design 2022

Hyundai onthult volgende maand een nieuw model in haar elektrische Ioniq-lijn. Omdat de Koreanen zo fier zijn op die Ioniq 6 tonen ze ons nu al het design en interieur. Kijk je even mee naar deze nieuwe - sorry - Tesla Model 3-killer?

Dat Hyundai grootse plannen heeft met haar Ioniq-lijn was al vanaf het begin duidelijk. Want binnen de kortste keren wil het Zuid-Koreaanse merk een heel gezin van elektrische derivaten onder die Ioniq-naam parkeren. Eerst was er de Ioniq 5 (rijtest + video hier), nu volgt de - je raadt het nooit - Ioniq 6!

Elektrische stroomlijner

Hoewel de onthulling van die Ioniq 6 pas gepland staat voor juli 2022, hebben de Koreanen duidelijk geen zin meer om het nieuws binnen de kamers te houden. Waardoor we plots het design en interieur in onze mailbox geworpen kregen. Technische details houden ze dan weer evenwel onder doek. Nu goed, de Ioniq 6, wat is dat geworden? Hyundai spreekt alvast van een Electrified Streamliner. In mensentaal? Een extreem gestroomlijnde sedan.

Hyundai Ioniq 6 Design 2022

Met zijn luchtweerstandscoëfficiënt van 0.21 Cd is hij bijvoorbeeld gestroomlijnder dan een Porsche Taycan of Tesla Model 3. De kanttekening van dat verhaal is dat je er wel de vrij eigenaardige styling bij moet pakken. Mercedes mikt met haar EQS en EQE ook op een lage stroomlijn door een soort van wigvorm te introduceren. Bij deze Ioniq 6 sedan is dat niet anders. De auto's van de toekomst zullen er net wat anders uit zien dames en heren...

Cocongevoel

Aan de binnenzijde trekt de Ioniq 6 dan weer de kaart van minimalisme. Twee schermen op het dashboard voor het infotainment, een wat lager geplaatste unit voor de klimaatbeheersing en twee schermen op de uithoeken die het beeld van de spiegelcamera's aan de buitenkant weergeven, that's it! Hyundai spreekt alvast van een "cocongevoel" in deze Ioniq 6.

Hyundai Ioniq 6 Design 2022

Met welke technische specificaties deze Ioniq 6 zal uitpakken? Daarop is het nog wachten tot volgende maand.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 09:47
afbeelding van Wim

we gaan deze vorm gewoon moeten worden, maar het is toch ff wennen :)

this 15:50
afbeelding van this

Ik hoop dat we er snel aan wennen, want nu heb ik er echt afschuw voor :D.
Of ik hoop nog meer dat er een nieuwe design kan gevonden worden die even (of meer) gestroomlijnd is dan dit en er nog eens knap uitziet.

FLP 11:16
afbeelding van FLP

Ik vind het wel OK. Of mss ben ik gewoon al blij dat het eens een nieuwe wagen is die geen SUV/crossover is.

AVR 12:07
afbeelding van AVR

Ik vind het in elk geval niet mis, alvast mooier dan de VW Aero. Maar over smaken en kleuren valt niet te twisten. ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws