Moddervet: Porsche verkoopt daktent voor 911 en co (2022)

Porsche 911 Daktent info

De Porsche 911 wordt wel eens omschreven als de sportwagen die alles aan kan. Het Duitse sportwagenmerk drijft de kunde van haar 911 nog wat verder met een nieuw ontwikkelde daktent. 's Ochtends racen op de Nürburgring, 's middags een toertje in de bergen maken en 's avonds in je daktent kruipen op een camping? De 911 kan het allemaal!

Een Ferrari klinkt dan wel een stuk exclusiever en een Lamborghini mag dan wel een grob extremer gestileerd zijn... als je op zoek bent naar de meest complete sportwagen, dan kom je vanzelf bij de Porsche 911 uit. Maar wat als je nu avontuurlijk bloed door je aderen hebt lopen en ook graag gaat kamperen? Geen probleem, Porsche heeft de oplossing voor je klaar!

Plaats voor 2

Jep, je ziet het juist op de foto's, Porsche heeft een nieuwe daktent ontwikkeld voor haar 911. Al past de minimalistische sierlijke woonst ook op je Macan, Cayenne, Panamera of Taycan. Met een binnenruimte van 1m30 op 2m10 zou deze tent twee volwassen personen te slapen moeten kunnen leggen. Een hoogkwalitatieve polyfoam matras moet er voor zorgen dat je 's ochtends niet opstaat met een verbouwde rug. De "muren" van de tent zijn gemaakt van een luchtdoorlatende katoenen stof terwijl twee raampjes en een dakraam zorgen voor de verkoeling en zicht op de sterren. Geen vrees, Porsche voorziet standaard ook muggengaas aan de ramen.

Porsche 911 Daktent info

Klap je de tent toe, dan blijft er een hardcover over die ontwikkeld werd in het Weissach R&D-centrum van Porsche. Je weet wel, dezelfde plaats waar modellen zoals de 911 GT3 (VIDEO) en GT3 RS worden klaargestoomd. Enig nadeel aan deze daktent is misschien wel dat het de topsnelheid van je Porsche limiteert tot 130 km/u. Best dus even van het dak verwijderen voor je de Nürburgring op gaat...

Porsche 911 Daktent info

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
JL 22:57
afbeelding van JL

Fijn, en wat is de maximale dakbelasting van die modellen?

(Lees: misschien mag je die daktent wel kopen en monteren, maar mag er maar maximaal iemand van 50kg in liggen.)

Adriaan 11:26
afbeelding van Adriaan

Meestal kom je enkel de dynamische dakbelasting tegen, 75kg al rijdend. Maar een dak kan heus wel wat meer gewicht aan als je stil staat. Alleen is het niet zo eenvoudig om die gegevens te vinden…

this 08:23
afbeelding van this

Aangezien dat dak de inzittenden moet beschermen indien de wagen op kop ligt, denk ik dat de marge een pak hoger dan 50kg gaat zijn.

Yvesw 10:03
afbeelding van Yvesw

Hoi Jl, dat is 190 kg, al zal de veiligheidsmarge nog een stuk hoger liggen. ;-)

Technical Specifications:

• Length x width x height (folded): 146 x 140 x 33 cm • Length x width x height (extended): 258 x 257 x 118 cm • Weight: approx. 56 kg • Maximum load when stationary : approx. 190 kg (vehicles with roof rails) or approx. 140 kg (vehicles without roof rails) • Top speed with installed roof tent: 130 km/h.

Adolf Van Oostende 01:59
afbeelding van Adolf Van Oostende

Bij de meeste auto's is de maximale dakbelasting 75kg maar die 75kg geldt voor die wagen al rijdend -geparkeerd mag er veel meer gewicht op het dak

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws