Officieel: Audi RS 6 en RS 7 gaan aan de performance (2022)

Audi RS6 RS7 Performance 2022

De ingenieurs bij Audi Sport hebben de RS 6 en RS 7 verder weten te tweaken. Die updates bundelt Audi nu in de Performance-uitvoering. Meer pk's, minder gewicht, meer sound en een top boven de 300 km/u.

De huidige generatie Audi RS 6 en RS 7 zijn alweer drie jaar op de markt, waardoor het tijd is voor een opfrisbeurt. Die komt er niet in de vorm van een facelift, wel in de vorm van een nieuwe uitvoering die per direct valt te bestellen: Performance.

Mag het wat meer zijn?

Zoals de naam al insinueert zegent Audi Sport de RS 6 Performance en RS 7 Performance met een grob extra vermogen. De 4-liter twinturbo V8 wekt in dat geval geen 600 pk en 800 Nm koppel op maar wel 630 pk en 850 Nm koppel. Een bescheiden vermogenswinst, gezien chipboeren het vermogen vlot over de 700 pk en 900. Nm koppel tillen. Enfin, Audi moet natuurlijk fabrieksgarantie geven.

Audi RS6 RS7 Performance 2022

Naast krachtiger, worden beide rakkers ook lichter als Performance. Audi sloopt 8 kg isolatie (wat ook een positief effect heeft op het uitlaatgebrul in het interieur) en installeert lichtgewicht 21-duims velgen die het gewicht verder verlagen met maar liefst 20 kilogram. Kanttekening die we daar bij maken is dat de RS 6 Performance en RS 7 Performance nog steeds vlot over de 2 ton gaan.

Snellere sprint, hogere top

Het resultaat van deze tweaks? Beide sloopkogels tikken in 3.4 seconden de honderd aan, terwijl de top via het RS Dynamics Package Plus verhoogd kan worden tot maar liefst 305 km/u. Standaard moet je genoegen nemen met "maar" 280 km/u.

Audi RS6 RS7 Performance 2022

Tenslotte zorgt Audi ook nog voor specifieke banden van Continental (Sport Contact 7), een opnieuw afgesteld mechanisch sperdifferentieel en een opnieuw gekalibreerde versnellingsbak met kortere schakeltijden voor de 8-trapsautomaat.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws