Tesla Model Y duikt onder de 40.000 euro voor Vlaamse Premie... maar

Tesla Model Y Vlaamse Premie info

UPDATE TESLA: 2 kleuren, 1 vaste prijs.
't Is gebeurd, ook Tesla doet zijn duit in het zakje om particuliere klanten aanspraak te laten maken op de Vlaamse Premie van 5.000 euro voor een nieuwe elektrische auto. Jawel, de Tesla Model Y duikt onder de 40.000 euro. Al hangt er een grote "maar" aan vast.


Update Tesla onderaan artikel


47.970 euro, dat kost de basisversie van de Tesla Model Y, een achterwielaangedreven versie met zo'n 300 pk, een accu van 57.5 kWh netto en een maximale range van 455 km. Da's natuurlijk een heel 'end weg van de 40.000 euro om aanspraak te maken op de Vlaamse EV-premie van 5.000 euro. Tesla laat nu officieel kennen dat het "zijn Model Y nóg betaalbaarder maakt". Met een startprijs van 39.990 euro.

Snel zijn is de boodschap

We moeten er niet flauw om doen, dat is een knalprijs voor zo'n Model Y. Ook al gaat het maar over de "instapper". Al hangt er ook een andere "maar" aan vast. Tesla past deze prijs namelijk enkel toe op stockwagens, niet op gloednieuwe exemplaren. Straffer nog: hoewel Tesla België dit officieel laat weten in een persbericht, zijn er op het moment van schijven amper 2 (!) Model Y's in stock met een prijs onder de 40.000 euro.

Tesla Model Y Vlaamse Premie info

Het lijkt er dus op dat je als klant continu de stock van Tesla in het oog zal moeten houden en vliegensvlug zal moeten handelen. Kom op Tesla, verniel compleet de concurrentie en breng ook de prijs van nieuwe Model Y's onder die 40.000 euro.

Update Tesla

Ondertussen heeft Tesla België contact opgenomen met Autofans om te onderstrepen dat het niet over maar "enkele exemplaren" gaat uit stock. Zo zal er een vaste stroom zijn aan Model Y's uit stock met een prijs van 39.990 euro. Daarbij heb je als klant de keuze uit twee kleuren (Solid Black of Pearl White) en gaat het steevast over een Standard Range met Autopilot. Over hoeveel exemplaren het gaat kan Tesla geen uitspraken doen. Al zal dat zonder twijfel afhangen van het succes.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Adriaan 09:29
afbeelding van Adriaan

Maar er was absoluut geen sprake van graaiflatie hoor!

this 13:03
afbeelding van this

Hoe past de term graaiflatie hierin?

Adriaan 17:52
afbeelding van Adriaan

Auto's op de markt zetten voor 48k, en plotseling kan er wel 8k af zodat het net binnen de max van de vlaamse subsidies valt. Dan is ervoor 8k te veel gevraagd me dunkt. En tesla is niet alleen hierin hoor.

this 09:07
afbeelding van this

Je vergeet dat de Juniper update er aan zit te komen, ze proberen nu nog van hun huidige stock af te komen.
Je kan geen nieuwe Model Y bestellen aan deze prijs, enkel stockwagens, die dan nog eens enkel zwart of wit zijn.
Dus het valt niet onder de term graaiflatie.

Adriaan 20:46
afbeelding van Adriaan

Je begrijpt toch dat bij tesla zowat elke auto een "stock" auto is, ze hebben 3 versies van de model y, 5 kleuren, en 2 interieur keuzes. Het is niet zo dat je zoals je bij andere merken 1 uit de zoveel duizend keuzes kan maken van opties. Dat ze nu de keuze beperken tot twee kleuren beperken veranderd daar verder niet veel aan. Skoda kan nu plotseling ook toevallig een enyaq op de markt brengen die toevallig net binnen de norm blijft van de vlaamse subsidies. De prijzen van zowat alles, en zeker auto's zijn zo zwaar opgeblazen, dat je het geen graaiflatie wil noemen is uw goed recht, maar zelf een blinde kan zien dat er hier iets niet helemaal klopt.

this 08:59
afbeelding van this

Ja de grens tussen stock en nieuw is bij Tesla wat flou. Maar het gaat mij vooral om de term graaiflatie die in deze context gewoon helemaal niet juist is. Ik denk dat je daarvan best eens de definitie opzoekt.
Het woord dat je zoekt is kapitalisme. Dat het in jouw ogen niet klopt maakt niet uit.

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws