Skoda Enyaq iV binnenkort ook als “Coupé”

Skoda Enyaq Coupé iV teaser 2021

Binnenkort trekt Skoda het doek van zijn Enyaq Coupé iV, de elegantere versie van zijn elektrische SUV zeg maar. De Tsjechische SUV-coupé volgt daarbij het voorbeeld van de Volkswagen ID.5 en belooft een opmerkelijk lage luchtweerstand.

Elektrische SUV’s zijn in en SUV-coupés al helemaal, dus waarom zou je tegenwoordig geen elektrische SUV-coupé produceren. Dat moeten de ontwerpers bij Skoda gedacht hebben na het zien van — onder andere — de Volkswagen ID.5 en de Audi Q4 e-tron Sportback. De Enyaq iV krijgt dus binnenkort een gelijkaardige behandeling met een lagere, schuinere daklijn, en die heet simpelweg “Enyaq Coupé iV”.

Aero-SUV

Daartoe krijgen we het silhouet van de auto nog eens extra duidelijk te zien op een nieuwe teaserafbeelding, al toonde Skoda de Enyaq Coupé iV eerder al in zijn camouflagetenue. En zelfs dan was de komst van een lagere Enyaq nog geen complete verrassing want de oorspronkelijke conceptcar waarop de EV gebaseerd is, de Vision iV, vertoonde al een coupé-daklijn. Deze nieuwe versie van de Enyaq lijkt dus dichter bij het studiemodel te gaan aanleunen, en dat doen ze bij Skoda niet alleen voor de stijl. Met een luchtweerstandscoëfficiënt van 0.234 is deze SUV-coupé ook aerodynamischer dan de gewone Enyaq met zijn 0.257.

Skoda Enyaq Coupé iV teaser 2021

Skoda onthult de Enyaq Coupé iV op 31 januari 2022. Los van het lagere koetswerk verwachten we geen al te grote wijzigingen tegenover de conventionele Enyaq, want ook de Vokswagen ID.4 en ID.5 zijn onderhuids grotendeels identiek. Reken dus op een ’60’-versie met 58 kWh-batterij en 180 pk, een 80-versie met 77 kWh en 204 pk en een 80X-versie met 265 pk en vierwielaandrijving. Later hopen we op een RS-versie met 306 pk, zoals er ook eentje voor de gewone Enyaq iV in de pijplijn zit.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws