Officieel: Skoda Vision iV is brute kijk op toekomstige EV (2019)

skoda vision iv 2019

Skoda werpt met deze Vision IV concept een blik op haar elektromobiliteit van de nabije toekomst. Eentje die blijkbaar bruut voor de dag mag komen. Niet enkel visueel maar ook op pk-vlak. Want deze elektrische hatchback doet het met 306 pk. Zeg nu nog eens dat Skoda's saai zijn.

De "viervuldigheid", dat zal de Volkswagen Groep binnenkort op ons bord zwieren. Te beginnen met de elektrische Volkswagen ID NEO die een afgeleide zal kennen in de vorm van de Seat el-Born, de Audi Q4 e-tron en een productieversie van deze Skoda Vision iV. Met dezelfde fundamenten onderhuids maar een variërende styling om verschillende klanten aan te kunnen spreken.

Lifted hatchback

Deze Vision iV is daarbij nog iets meer conceptueel dan de andere inzendingen van dat groepje maar vergis je niet; een productieversie hiervan zal spoedig bij de Skoda-dealer moeten staan, want tegen 2022 wil het merk maar liefst tien geëlektrificeerde modellen op de markt brengen, daarbij ook plug-in modellen. De productie-afgeleide van deze Vision iV moet het elektrisch broertje van de huidige Octavia gaan worden.

skoda vision iv 2019

De styling is tegenover die Octavia wel serieus anders. Net zoals de ID NEO en el-Born is deze Vision iV een soort van verhoogde hatchback. Het gevolg van genoeg binnenruimte - lees: hoofdruimte - te willen verzoenen met batterijruimte. De Polestar 2 doet dit bijvoorbeeld ook. Het knikje in de ruit van de voorste deuren aan de "zijspiegels" lijkt een designitem te worden dat ook al zijn broertjes zullen dragen. Daarnaast gaat Skoda voor heftige styling op deze concept. Het zou zo de RS-versie kunnen zijn.

500 km

Dan overdrijven we eigenlijk niet. Want onder de kap twee elektromotoren, één op de vooras en eentje achteraan, die goed zijn voor een systeemvermogen van 306 pk. Daardoor sprint deze 4,67 meter lange hatchback in amper 5,9 tellen naar de honderd. Toch gaat Skoda er prat op dat er naast performance ook "range" present tekent in deze Vision iV. Dankzij het accupakket van 83 kWh kan deze rakker 500 kilometer ver geraken op één lading. Op 30 minuten kan je die accu zo goed als helemaal terug volladen. Al heb je daar natuurlijk wel de infrastructuur voor nodig.

skoda vision iv 2019

Wanneer Skoda haar inzending van het broederschap juist bij de dealer zal zetten is niet geheel duidelijk. Zowel VW als Seat mikken op 2020, waardoor we aannemen dat ook Skoda volgend jaar plannen heeft voor productie. Al valt het op dat deze Vision iV een stuk conceptueler is dan pakweg de el-Born van Seat. Nu goed, de productieversie kan evengoed al in de coulissen klaar staan en bestaat deze Vision iV enkel maar om extra aandacht te trekken.

skoda vision iv 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
John 11:38
afbeelding van John

In die gele kleur doet hij mij wat denken aan een Lamborgini Urus, maar dan van den Aldi (Die hebben vaak ook de betere producten) ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws