Officieel: Seat el-Born is Spaanse EV (2019)

seat el born concept 2019

Na de gelekte plaatjes die we jullie deze ochtend voorschotelden is het nu tijd voor de officiële onthulling. Met de el-Born trekt Seat voluit de kaart van de stekker. 204 pk, 62 kWh aan batterij en een range van 420 km. Geen half werk daar bij de Spanjaarden.

Je kan ze nog net op een hand tellen, de - relatief - betaalbare elektrische auto's. De komende jaren zal je echter handen te kort komen, want Nissan Leaf en co zullen duchtig wat nieuwe inzendingen moeten tolereren. Het startschot is al gegeven met pakweg de Hyundai Kona EV en Kia e-Niro, binnenkort komt de Volkswagen Groep zich duchtig mengen in dat segment.

seat el born concept 2019

Seats ID NEO

Zo zal Volkswagen op de proppen komen met de ID NEO - de grote stap na de Golf -, plot Skoda een rits elektrische broertjes en ook Seat speelt natuurlijk mee. Het trio van merken zal daarvoor de nieuwe basis van de groep gebruiken. Die heet MEB en is in staat om een batterij van 62 kWh te verbergen in het chassis. Werp dan nog een elektromotor vooraan van 204 pk in de mix en je komt op een WLTP-range van 420 km. Althans het geval voor deze el-Born, het Seat-alternatief voor die VW ID NEO.

seat el born concept 2019

Buiten elektrisch moet de el-Born ook vooral digitaal zijn. Denk aan allerhande moderne snufjes die de auto naar het autonoom niveau 2 tillen maar evengoed een stevige 10-duims display in het interieur. Apple Carplay? Wed je paella er maar op dat het in deze Seat zit.

Cupra el-Born

Uiterlijk neemt de el-Born enkele stijlkenmerken van zijn VW broertje over. Dan hebben we het over de wigvorm in de ramen langs de flank en evengoed voer de algemene proporties. Daarnaast oogt de elektrische rakker opvallend agressief. Niet gek als je weet dat het hier over de FR-versie gaat. Een naam die Seat al langer aan haar "sportiever getinte" modellen geeft.

seat el born concept 2019

Het is dus niet omdat deze el-Born aan de elektro-aandrijving moet dat er geen ruimte is voor verschillende uitvoeringen. Een Cupra el-Born? Het zou zo kunnen. Momenteel gaat het hier trouwens nog over een studiemodel, volgend jaar kan je deze EV officieel bij de dealer gaan bestellen.

seat el born concept 2019

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws