Dan toch: Mitsubishi plaagt met nieuwe Colt voor Europese markt

Mitsubishi Colt teaser 2023

Mitsubishi heeft vandaag een plaagplaatje de wereld in gestuurd dat zich stevig in de categorie ‘onverwacht’ plaatst. Ze tonen namelijk een eerste teaser van hun nieuwe Colt, en die is terug helemaal bestemd voor de Europese markt. Of moeten we zeggen: Cliolt?

Het is eindelijk gedaan met speculeren: Mitsubishi komt officieel terug naar Europa. Amper anderhalf jaar geleden trokken de Japanners officieel de stekker uit hun Europese ambities, maar die lijken nu langzaam maar zeker terug te komen. Het gerucht deed al de ronde dat het merk daarvoor sterk op de platforms van concerngenoot Renault zou leunen, en daar kunnen we bij deze een sluitend antwoord op bieden.

Het antwoord is ‘Ja’.

Mitsubishi pakt namelijk uit met een eerste, mysterieus schaduwrijke afbeelding van wat zijn nieuwe Colt moet voorstellen. Die naam kennen we al uit het vroegere gamma van de constructeur, wat meteen aantoont dat de Japanners de draad gewoon terug willen oppikken waar ze hem destijds laten liggen hebben. Op één detail na, want in tegenstelling tot vroeger zal Mitsubishi teruggrijpen naar Renault-modellen om zijn Europese auto’s op te baseren. Zo herkent de aandachtige autospotter meteen een Clio in deze Colt-teaser, en doet de ‘Hybrid-EV’-badge op de flank vermoeden dat het om de zelfopladende hybride-aandrijflijn van de E-Tech-versie gaat.

Renault Clio 2022

Deze Cliolt is trouwens niet de enige — noch de eerste — Mitsubishi die een dergelijke aanpak naar het Oude Continent zal brengen. Begin volgend jaar debuteert de constructeur hier namelijk met een nieuwe ASX, die in grote lijnen op de Renault Captur gebaseerd zal zijn. In de herfst van datzelfde jaar krijgt die gezelschap van deze nieuwe Colt. De gelijkenissen houden trouwens niet op bij het ontwerp: zowel de ASX als de Colt zullen gebouwd worden op dezelfde productielijnen als hun Renault-neefjes.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

alle elektrische auto's in 2024, vlaamse premie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws