Elektrische drietand: Maserati laat GranTurismo Folgore bijna volledig zien

Maserati GranTurismo Folgore Teaser 2022

Maserati haalt opnieuw een plaagstootje uit met de GranTurismo Folgore, al kunnen we die ‘-je’ misschien wel weglaten. Op twee nieuwe foto’s is de elektrische coupé namelijk bijna ongecamoufleerd te zien. Voor aanwezigen van de Formula-E in Rome is er nog beter nieuws, want zij kunnen hem daar in al zijn glorie bewonderen.

De marketingafdeling van Maserati stuurt alweer een plaagplaatje uit ‘op z’n Italiaans’: de aankomende GranTurismo Folgore is er namelijk bijna ongecamoufleerd op te zien. Dat trucje haalden ze eerder al uit met de nieuwe Grecale vlak voor zijn onthulling, maar deze keer staat er misschien wel nog meer op het spel. Dit wordt namelijk de eerste zuiver elektrische Maserati ooit.

Duimpje omhoog

In de beelden zien we Carlos Tavares, CEO van het Stellantis-concern, die met de GranTurismo Folgore onderweg is naar de Formula E-race in Rome. Vanaf volgend jaar doet Maserati namelijk mee aan dat elektrische kampioenschap, dus gaan de Italianen al even de concurrentie gaan bekijken. Onderweg uitte de Stellantis-keizer zijn goedkeuring voor de elektrische GT alvast met een duimpje omhoog — lekker toepasselijk in Rome — en dat zou wel eens gemeend kunnen zijn. Maserati belooft namelijk dat de Folgore-versie van de GranTurismo niet alleen de prestaties en het comfort zal bieden die je van de drietand verwacht, maar ook een karakteristiek geluid mee zal krijgen.

Maserati GranTurismo Folgore Teaser 2022

De Italianen spreken van een marktlancering in 2023 voor deze elektrische coupé, dus lang hoeven we vermoedelijk niet meer op zijn onthulling te wachten. Daarna zou het complete gamma als de bliksem — want dat is wat ‘Folgore’ in het Italiaans wil zeggen — onder stroom gezet worden, waarbij de nieuwe Grecale waarschijnlijk als tweede aan de beurt is. Tegen 2025 moet de complete elektrische line-up naar eigen zeggen klaar zijn, en vanaf 2030 verkoopt Maserati uitsluitend nog auto’s op stroom. Dan is het dus meteen ook basta met modellen als de MC20, een supercar met een gloednieuw ontwikkelde V6 onder de kap.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws