Elektrische ID.7 krijgt Volkswagens slimste airco ooit

Volkswagen ID.7 Airco 2023

Binnenkort voegt Volkswagen alweer een nieuw modelletje toe aan zijn elektrische ID.-familie: de ID.7. Dat wordt echter niet zomaar meer van hetzelfde, want de Duitsers beloven flink wat te innoveren met de elektrische sedan. Die innovatie schuilt bijvoorbeeld ook in zaken als de klimaatregeling, zo blijkt.

Volkswagen is eindelijk klaar met zijn elektrische auto die de Passat moet doen vergeten. Al sinds pakweg 2018 plaagt men in Wolfsburg namelijk met de komst van een aalgladde sedan op stroom, die eerst als ‘ID. Vizzion’, dan als ‘Aero B’ en nog later als ‘ID. Aero’ door het leven zou gaan. Daar blijkt echter niks van waar, want de nieuwe EV van Volkswagen gaat gewoon ID.7 heten. En dat is niet het enige dat we in aanloop naar zijn lancering mogen weten, want ook over de klimaatregeling doet Volkswagen alvast het boekje open.

Op tijd voor de zomer

Dat systeem is er dan ook eentje om trots op te zijn, want volgens VW zelf krijgt de ID.7 de slimste airco die ze ooit al in een auto geïntegreerd hebben. Zo zal de EV zijn klimaatregeling al op eigen houtje opstarten voor je in de auto gestapt bent, zodra hij merkt dat de sleutel in de buurt komt. Met afwisselende, horizontale bewegingen zou hij de cabine dan sneller op temperatuur moeten brengen, en wanneer je één van de deuren opent gebruikt het systeem die functie ook om de te warme — of tegenwoordig te koude — lucht die daardoor binnenkomt te detecteren en te beperken. Verder houdt je airco tijdens het rijden rekening met de stand van de zon om te bepalen welke kant van de auto de meeste nood heeft aan verkoeling, en anders kan je instructies geven via stemcommando’s. En dat is nog niet alles, want Volkswagen belooft plechtig dat de bedieningselementen voor de klimaatregeling altijd binnen handbereik zullen zijn op het aanraakscherm — stel je voor.

Volkswagen ID.7 Airco 2023

Het is wel nog even wachten voor je mag gaan genieten van al die slimme techniek. De ID.7 liet zich dan wel al even zien in camouflagepak, maar een concrete lanceringsdatum hebben we nog niet gekregen. Volkswagen spreekt over een onthulling in het tweede kwartaal van dit jaar, dus reken op nog een drietal maandjes geduld oefenen. Daarmee komt deze über-airco dan wel net op tijd voor de warme zomermaanden.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Jos D. 18:42
afbeelding van Jos D.

Investeer eens in wat goede design ingenieurs ipv dat lelijk Tesla interieur design na te streven. Het wordt al saai genoeg met al dat EV gedoe.

Edison 13:03
afbeelding van Edison

Helemaal akkoord. De kwaliteiten van een Passat of Tiguan maar dan met elektrische aandrijving, dat is eigenlijk waar volgens mij de meeste klanten op zitten wachten.

andre123 08:38
afbeelding van andre123

blijkbaar ben ik niet de enige die die kale spuuglelijke boordplanken meer dan beu is

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws