SsangYong toont elektrische Torres EVX twee weken voor zijn onthulling

SsangYong Torres EVX Teaser 2023

SsangYong is terug van nooit-helemaal-weggeweest, en brengt binnenkort een nieuwe elektrische SUV op de markt. Die zal door het leven gaan als Torres EVX, en dat is niet het enige dat de Koreanen vandaag al verklappen. Wel integendeel: ze laten gewoon de complete tronie van het model zien.

Zij die SsangYong al even volgen, weten dat de Zuid-Koreanen het de voorbije jaren niet gemakkelijk gehad hebben. Zo was voormalig eigenaar Mahindra & Mahindra een tijd lang op zoek naar een overnemer voor het merk, waarbij kandidaten van het Chinese Geely tot de Koreaanse busbouwer Edison Motors op het toneel verschenen… en terug verdwenen. Uiteindelijk hield staalmagnaat KG Consortium zich wel aan zijn woord en kon SsangYong terug richting de toekomst beginnen kijken, en die toekomst begint met deze Torres EVX.

Torres + gesloten neus

SsangYong heeft namelijk een set plaagplaatjes gedeeld van de elektrische Torres, en die winden er — letterlijk — geen doekjes om. Zo is de complete neus vanuit verschillende hoeken te zien, en die pronkt met een minimalistisch LED-signatuur en natuurlijk een gesloten grille. Dat was eigenlijk het enige stukje van de Torres EVX waar we nog niet zeker van waren, want SsangYong toonde vorig jaar al de variant met verbrandingsmotor. Op basis van de nieuwe teaserfoto’s ziet het er dan ook naar uit dat de rest van de carrosserie nagenoeg ongewijzigd zal blijven voor deze EVX-afgeleide. Het interieur bevat dan weer wel verschillen, want daar lijkt er een soort Curved Display à la BMW in de Torres EVX te zitten.

SsangYong Torres EVX Teaser 2023

Ook de naam is trouwens nieuw, want tot nu toe gingen we ervan uit dat de elektrische Torres gewoon ’Torres EV’ zou gaan heten. Daar komt nu de ‘X’ bij van 'eXtreme', wat doet vermoeden dat de SUV wel eens verkrijgbaar zou kunnen worden met vierwielaandrijving. Dat blijft voorlopig echter bij raden, want over de technische specificaties houdt SsangYong de lippen nog stijf op elkaar. Zo is er dus toch nog iets om naar uit te kijken voor zijn officiële onthulling op 30 maart…

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie